Изложби

Благотворителна изложба редят малки иконописци в Русе

Средствата ще постъпят във фонд "Талантливите деца на Русе"

Благотворителна изложба редят малки иконописци в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

От 29 юли до 12 август 2009 в галерия "Силвена арт" в Русе е подредена изложба на икони, рисувани от участниците в „Лятна детска академия”.

Хотел-фондация „Бистра и Галина” организира за девета поредна година благотворителната акция с творбите на малките художници.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

18 иконописци от класна стая „Иконопис” с ръководител Данаил Стефанов, преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, показват своите умения в този труден жанр. Класна стая „Фото и видео заснимане” също участва в изложбата. В нея участниците са 23, а техен ръководител е Детелин Димитров и консултанти: фотозаснимане - Красимир Искъров, управител на ЕТ „Силвена”, и видеозаснимане – Емил Димитров, оператор в РТВЦ Русе.

Снимките, които са класирани на първите три места, са на Стефан Драганов, Ива Николаева, Станислава Георгиева. След прецизно журиране те са спечелили най-много гласове.

Произведенията могат да бъдат откупени, като средствата ще постъпват във фонда на фондацията за разпределяне по програмата й „Талантливите деца на Русе”.

Екипът на фондация „Бистра и Галина” е благодарен за оказаната подкрепа и съдействие при провеждане на занятията в двете „класни стаи” на Даниела и Пламен Минчеви, фирма ЕТ „Грифон - М”, Емил Димитров - оператор в РТВЦ Русе, и Красимир Искъров – управител на ЕТ „Силвена”.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
31.07.2009 г. 16:46
Посетено:
1634
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8298-blagotvoritelna-izlozhba-redyat-malki-ikonopistsi-v-ruse