Изложби

Бакалаврите от НХА – випуск 2008/2009 - със своя изложба

Традиционни годишни изложби на завършващите НХА

◊ СЪБИТИЕТО


Националната художествена академия и Съюзът на българските художници
представят

Традиционни годишни изложби на завършващите НХА 2008/2009


Изложба бакалаври, НХА – випуск 2008/2009


14 юли (вторник) 2009 г., откриване 18.00 часа, ул. “Шипка” 6 – І, ІІ етаж;

• За втори пореден път тази година в рамките на изложбата на бакалаврите ще бъдат присъдени наградите на Societe Generale Експресбанк – една от инициативите в рамките на партньорската програма между банката и НХА.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Горещият месец юли е наситен със серия “горещи” събития в календара на Националната художествена академия. Eдновременно с кандидатстудентските изпити, най-старата и авторитетна българска художествена образователна институция е избрала този период да представи пред публика произведенията на своите възпитаници от випуск 2008/2009.

По традиция това представяне е под формата на цяла изложбена програма.

Избрани произведения на младите художници - випуск 2008/2009 от всичките  специалности на  факултетите за приложни и изящни изкуства в Националната художествена академия (“Резба”, “Керамика”, “Сценография”, “Текстил”, “Индустриален дизайн”, “Рекламен дизайн”, “Порцелан и стъкло”, “Дизайн на детската среда”, “Метал”, “Мода”, “Реставрация” и "Живопис”, “Стенопис”, “Скулптура”, “Графика”, “Книга и печатна графика”, “Плакат и визуална комуникация”) ще са експонирани в салоните на две от най-представителните изложбени пространства в София: галерия “АКАДЕМИЯ” – НХА, “Шипка” 1 и галерията на СБХ - “Шипка” 6.

Фактът, че две авторитетни, доказали стойността си във времето национални институции като Художествената академия и Съюза на българските художници обединяват своите усилия в този вълнуващ диалог между поколенията е показателен за интереса към постиженията на младите автори.

Настоящата изложбена програма дава възможност на специализираната и широка публика да получи цялостна представа за търсенията и постиженията на най-младото поколение творци в съдбовен за тяхната кариера момент – прехода от образование към самостоятелен артистичен живот.

Голямото разнообразие от творчески индивидуалности и съвременни естетически възгледи; пълният диапазон от изящни, приложни изкуства и дизайн и много честото заличаване на границите между тях, съчетани със страстта и таланта на младите артисти, оформят една интересна и обещаваща изложбена програма.

Главен съмишленик на НХА в желанието й да представи изкуството на бъдещето е Societe Generale Експресбанк. За втори пореден път тази година в рамките на изложбата на бакалаврите ще бъдат присъдени наградите на Societe Generale Експресбанк – една от инициативите в рамките на партньорската програма между банката и НХА.
Автор:
СБХ
Публикация:
10.07.2009 г. 17:15
Етикети:
Посетено:
810
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8229-bakalavrite-ot-nha-vipusk-2008-2009-sas-svoya-izlozhba