Изложби

Изложба живопис на Милен Маринов в галерия "Ларго", Варна

Многоликата човешка природа - лицата, които имаме и сменяме според ситуацията

Изложба живопис на Милен Маринов в галерия "Ларго", Варна
Милен Маринов. Карнавал


◊ СЪБИТИЕТО

Арт Галерия "Ларго" представя

изложба живопис на Милен Маринов - “Карнавал”

10 юли – 30 юли 2009
 
Откриване – петък, 10 юли 2009 г., 18.30 часа 
Арт галерия “Ларго” - Варна, ул. "Тодор Икономов" 1, (зад ВИНС)

   
◊ ИЗЛОЖБАТА

В петък, 10 юли, в арт галерия “Ларго” във Варна се открива  изложба живопис на Милен Маринов. Тринадесетата поред изложба в “Ларго” представя платна на популярния варненски художник, за когото тя също е тринадесета.
   
В настоящата изложба участват цикъл от картини, обединени от заглавието на изложбата - “Карнавал”. Основната идейна нишка, водеща автора, е изследването на многоликата човешка природа - лицата, които имаме и сменяме според ситуацията, маските, зад които крием истинската си същност. Както и цялата свинщина.
   
Част от картините представят личната гражданска позиция на автора, съвсем актуална на фона на случващото се у нас през последните години. “Евроговедо”, “Водоплаващи (Те избраха)”, “На тучна евро паша” са заглавията на някои от картините, които ще можем да видим. С намигване, закачка и търпение авторът обрисува емблематични за нашето общество лица и събирателни образи на героите на нашето време – безнаказаните ни политици, самонарекли се „класа”, твърдият им партиен електорат и търсещият обществено признание бизнес с полукриминален произход. Изложбата е замислена и зрее в съзнанието на твореца от няколко години. Обстановката на оформящият се неофеодализъм, абсурдното поведение на властимащите и все по-истеризираната медийна среда дадоха финалния тласък за реализирането на идеята. 
   
Друга част следва романтичната сюжетна линия, подсказана от карнавалите във Венеция. Ще срещнем продавачи на надежда, романтици, хора без лица, но с маски, предмети, маскирани като птици, и риби, маскирани като предмети. Представени са и няколко венециански пейзажа.   


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИКА

Милен Маринов е роден през 1965 г. във Варна. Учи в Националната художествена академия от 1988 до 1993 г. в класа на проф. Григоров. Работи в областта на кавалетната живопис. От 1994 г. до днес Милен Маринов има 12 самостоятелни изложби и участия в групови изложби в България, Швейцария, Франция, Румъния, Босна и Херцоговина, Гърция. Член е на групата творци “Скендерман”. Участва в престижни арт-форуми като ежегодния Международен салон на съвременното изкуство в Марсилия, международни пленери в Сърбия и Гърция. Живее и работи във Варна.

Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
09.07.2009 г. 15:14
Посетено:
1845
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8222-izlozhba-zhivopis-na-milen-marinov-v-galeriya-largo-varna