Изложби

"Моята Америка" - изложба на Виолета Гривишка

Изложба акварели и литографии

◊ СЪБИТИЕТО

Съюзът на българските художници представя

„Моята Америка” - изложба на Виолета Гривишка

23.06-08.07.2009

Откриване на 23 юни от 18 часа
Изложбен салон - ул. ”Шипка” 6, етаж 4


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Флорида, крайбрежието на Атлантическия океан, Палм Бийч, Ню Йорк, Бостън, Провиданс - това са местата, които са вдъхновили Виолета Гривишка при трите й пътувания в Америка. На тях тя посвещава настоящата си изложба „Моята Америка”. Авторката не само се потапя в тяхната атмосфера, но и открива тяхната романтика, движение и ритъм, съпреживява ги. Трансформира през собствените си виждания реалните образци и оставя своя отпечатък в цвят.

Освен акварелни творби тя представя и литографии. Изложбата показва различно, искрено боравене с живописната материя, която изгражда нетрадиционни като композиция и наивистични като стил творби.


◊ ЗА АВТОРА

Виолета Гривишка е родена през 1937 г. в гр. Плевен. През 1962 г. завършва графика в Художествената академия при проф. Евтим Томов. Работила е като художник и сценограф на Плевенския драматичен театър. Като автор на свободна практика и към различни институции до днес е участвала в почти всички общи изложби. Тя има свое запазено място в българската графика с богато нюансиран, оригинален език.
Автор:
СБХ
Публикация:
20.06.2009 г. 18:49
Етикети:
Посетено:
840
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8147-moyata-amerika-izlozhba-na-violeta-grivishka