Изложби

Фотографска изложба на Саймън Люис в галерия "Райко Алексиев"

30 фотографии - разнообразие от хора, култури и пейзажи

Фотографска изложба на Саймън Люис в галерия "Райко Алексиев"


◊ СЪБИТИЕТО

Художествена къща "Триадис" има удоволствието да Ви представи

„Един свят” - самостоятелната изложба фотография на Саймън Люис.

Oткрива се на 19.06.2009 г. от 19 часа и ще продължи до 03.07.2009 г. в салона на галерия "Райко Алексиев", ул. "Раковски" 125.
   

◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

“Един свят” е първият осъществен самостоятелен проект за изложба на Саймън Люис в Европа и България. Идеята на автора е да ни покани да погледнем отвъд познатото ни и да се отправим на пътешествие по далечни земи, но също и да спрем за секунда и оценим момента, когато стигнем там.

В изложбата са представени над трийсет фотографии, всяка от които изобразява съвсем реални забележителни моменти, които преминават като откъс през живота. Образите във фотографиите на Саймън са излезли като фигури от преживени светове, други са меки и дори непознати, но достигнати като усещане и докоснато преживяване на художник...

Наскоро пътешествията на Саймън го отвеждат до такива различни и неповторими места като Антарктида, Япония, Куба, Бутан, Шри Ланка и много други. Той е пътувал в над 35 държави по всички континенти, удивлявайки се на невероятното разнообразие от хора, култури и пейзажи. Част от професионалната му философия е базирана на идеята, че въпреки че хората по света живеят живота си по различен начин, следват различни религии и имат различни мечти, всички ние сме жители на планетата и че има нишка, която обединява всички нас.

Саймън Люис е фотограф и “космополит”, който улавя с камерата си забележителни моменти от целия свят.  Роден и образован в Сидней, Австралия, той пътува често в различни точки на света. Учил е с известни световни имена от фотографията и неговият талант и артистичен нюх му помагат в различните стилове, в които работи: мода, фотожурнализъм, травъл фотография и портрети.

В момента Саймън живее в Сидней, но по-късно тази година планира да се премести в Ню Йорк за да продължи работата си като фотограф.


Десислава Монева, куратор на Триадис:
„Фотографиите на Саймън притежават фантастичен чар, изразяващ настроения, влияния, мисли и мечти, съчетани с различни цветове, светлина и вибрираща енергия. Всяка работа има свой нов уникален характер и изискана чувствителност, които показват индивидуалността на автора. Откриваме откровението на едно дълбоко пътуване към собственото си преоткриване като артист.

С малка доза носталгия и фина ирония усещаме не само изживяването на сюжетите, но и меланхолията на очакването, присъщо на съзряващия творец.”

Автор:
Мариана Аврамова, СБХ
Публикация:
18.06.2009 г. 22:59
Посетено:
1454
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8138-fotografska-izlozhba-na-sayman-lyuis-v-galeriya-rayko-aleksiev