Изложби

"Споделени послания" на Димитър Свиленов в галерия "Икар"

23 платна, 23 гледни точки, усещания и концептуално-художествени позиции

"Споделени послания" на Димитър Свиленов в галерия "Икар"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Икар" представя от 19 юни до 2 юли 2009 г.

"Споделени послания" - изложба на Димитър Свиленов

Официално откриване на изложбата на 19 юни (петък) от 18 часа
в Галерия „Икар” на ул. "Луи Леже" - до Сатиричния театър.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Художникът Димитър Свиленов е завършил Националната професионална гимназия по полиграфия. Има две самостоятелни изложба до момента: „От лицето на Земята” – галерия „Икар”, и „Кодовете на Димитър” – галерия „Триадис”. „Споделени послания” е третата самостоятелна изложба на автора, която ще бъде представена в галерия „Икар”.

Димитър сочи едни от най-перспективните тенденции в съвременното изкуство на нашето време – импресивната проекция на космоса и подсъзнанието или просто казано „Изкуството на духа”. Авангардните проекти на автора носят послания от вечността и разкриват нов тип реалност.

В изложбата „Споделени послания” са включени 23 платна, които представят 23 гледни точки, усещания и концептуално-художествени позиции, обърнати към и за Човека, свързани с кръговрата на живота. Разказите, които се появяват в картините са с библейски характер, а съзерцаването на картината несъзнателно потапя в паралелни, многопластови вселени, които подреждат отговорите, освобождават с лекота съзнанието и те извеждат отвъд...

Заповядайте на официалното откриване на изложбата в петък 19 юни в 18 часа в Галерия „Икар” на ул. "Луи Леже" до Сатиричния театър.


Автор:
Георги Христов
Публикация:
17.06.2009 г. 17:14
Посетено:
1131
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8129-spodeleni-poslaniya-na-dimitar-svilenov-v-galeriya-ikar