Изложби

Сдружение "Росияне ХХI век" с изложба в Радио Варна

Изложби от проекта Скендерман

◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение „Росияне ХХI век” ще открие изложба живопис в Арт-салона на радио Варна на 12 юни 2009, в 18:00 часа, по повод празника на Руската Федерация.

На събитието ще бъдат представени творби на познатата на варненската публика от ежегодните си прояви Людмила Иванова, която е правнучка на донския атаман Шулгин и тандемът Марина Варенцова-Русева и Николай Русев. С тази изложба организаторите поздравяват всички руснаци, живеещи в гр. Варна, и българи с отношение към руската култура. Семейство Русеви са участници в международния проект Скендерман.


◊ ОЩЕ ОТ ПРОЕКТА СКЕНДЕРМАН

На 5 май се проведе втората част на международния проект "Ехо от Далмация" с откриването на изложба в румънския град Мангалия. Тя се откри в арт галерията на бизнес хотел "Президент", където се намират
археологическите разкопки на древния град Калатис, затворен от голям стъклен купол. 
 
Изложбата (живопис, фотография) представя произведения от международни форуми за изкуството. Първата част на проекта се проведе от 20-ти май във Варненската галерия "Актив Арт". Участници: Марина В. Русева, Николай Русев, Ана Стефанова, Светлан Стефанов, Валя Чернева, Валентин Шалтев, Милен Маринов и Луиза Кала.

Изложбата е сбор от различни гледни точки и технически похвати от няколко световни форума и държави от Адриатическото крайбрежие. Известната румънска художничка Луиза Кала е носител на златен медал от MCA Cannes Azur във Франция и дузина други международни награди. Изложбата в Румъния е по нейна инициатива, като участието и на изложбата във Варна бе по покана на Николай и Марина Русеви.

Фотографът Светлан Стефанов е носител на много национални и международни награди. Преди две седмици бе удостоен с едно от най-високите световни отличия за фотография - медал от традиционния Лондонски Фотографски Салон 2009.
 
Ана Стефанова е илюстратор на няколко лондонски издания. Милен Маринов и Валя Червена са варненски автори - живописци, участвали в национални и международни форуми. Творците, представени в тази изложба са членове и на артистичната мрежа “Скендерман”. Проекта е по идея на Светлан Стефанов.

. Страница на проекта Скендерман
 http://www.scenderman.com

Автор:
Ясен Казанджиев
Публикация:
11.06.2009 г. 23:33
Посетено:
1057
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8097-sdruzhenie-rosiyane-hhi-vek-s-izlozhba-v-radio-varna