Изложби

Изложба "Снимка с Айфеловата кула" във Френски културен институт

Фотографска изложба

Изложба "Снимка с Айфеловата кула" във Френски културен институт


◊ СЪБИТИЕТО

Френският културен институт представя

Никола Михов

Снимка с Айфеловата кула

Фотографска изложба

4-30 юни 2009

Откриване 4 юни, четвъртък, 19 ч.
Френски културен институт
ул. "Дякон Игнатий" № 2


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В допитване сред британските туристи, Айфеловата кула е посочена за най-разочароващата забележителност в света. Но, все пак с близо седем милиона посетители годишно, тя си остава най-популярният монумент в света.

Последният проект на Никола Михов поглежда към Айфеловата кула като към социален феномен. Монументът не се вижда, но присъства посредством въодушевените туристи, снимащи се във всевъзможни пози. Вълнението завладява всички, независимо от техния произход, религия или социално положение. В множеството ‘’танцуващо’’ с Айфеловата кула, можем да срещнем дори китайска партийна делегация и американската баскетболна звезда Винс Картър.

• Фотографиите, включени в изложбата, ще бъдат предложени на търг, организиран съвместно с GreenCat Gallery. Търгът ще се проведе на 24 юни, сряда, в изложбеното пространство на Френския културен институт, в 18,30ч.

• Изложбата се осъществява с подкрепата на АТЕРА дизайн и печат



◊ ЗА АВТОРА

Никола Михов е роден в София през 1982 г. Автор е на самостоятелни изложби в София, Париж, Загреб и Солун. Участвал е в редица международни групови изложби и филмови фестивали. Последните му проекти са видео-изложбата "Софийска градска художествена галерия – отвътре’’ и "ТПК Хемус’’ изложба с картонени игри от времето на социализма, съвместно с Валери Гюров.

Серията "Снимка с Айфеловата кула’’ печели наградата "Фото школа’’ на Шестото международно биенале "ФОДАР’’.
Автор:
Мария Конакчиева
Публикация:
03.06.2009 г. 13:54
Посетено:
2727
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8048-izlozhba-snimka-s-ayfelovata-kula-vav-frenski-kulturen-institut