Изложби

"Цветно лято" - изложба на 9-годишната Ивон Кючукова

Осма самостоятелна изложба

"Цветно лято" - изложба на 9-годишната Ивон Кючукова
Залез със сърфист


◊ СЪБИТИЕТО
 
Ателие галерия “Арт Муза” представя

"Цветно лято" - изложба живопис, графика на Ивон Кючукова (9-годишна)

01-20.06.09

Откриване на 01.06.2009 от 18.00 ч. 
Ателие галерия “Арт Муза”
ул. “11 август”, № 23 (вход от “Искър”)

                       
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Откриването на детска изложба на 1 юни стана традиция за галерия “Арт Муза”. 9-годишната Ивон е подготвила и представя за Празника на детето своята 8–ма самостоятелна изложба. Ескпозицията ще открие от 18.00 ч. Диана Драганова – изкуствовед от Националната художествена галерия, която следи развитието на Ивон от първите й прояви.

Ивон рисува от 3-годишна, когато участва в обща художествена изложба в гр. Несебър, а на 4-годишна възраст е поканена за първа самостоятелна изложба в галерия „Ирида”. На втората си изложба в същата галерия представи над 1 м огромни абстрактни платна с маслена живопис и показа, че за твореца нямат значение формата, материалите и възрастта.

Оттогава на всеки Първи юни тя открива в София поредната си изложба. Миналата година направи изложба в Перник, а преди 2 седмици и в Стара Загора. Има амбиция да сподели слънчевите си картини с хората от цяла България.

В ранните си изяви Ивон предпочита абстракцията и постепенно се насочва към изследване на света около нас, преобразен през чистотата на детския поглед и ръката на един оригинален художник. Тя вижда всичко цветно и красиво.

В момента Ивон е ученичка в ІІІ клас на художествената паралелка в І СОУ „П. Славейков”. От малко повече от година тя открива любовта си към пианото и напредва в тези област под вещото ръководство но доц. Анна Тошкова от Музикалната академия.

На 1 юни от 18.00 ч. Ивон ще открие своята изложба с концерт на пиано.

Автор:
Николинка Климукова – изкуствовед, галерист
Публикация:
30.05.2009 г. 14:08
Посетено:
990
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8013-tsvetno-lyato-izlozhba-na-9-godishnata-ivon-kyuchukova