Изложби

Изложба графика на доц. Владимир Генадиев и премиера на албума "Владимир Генадиев - Рисунка"

Майсторът отново формира сложни човешки композиции и както винаги задава социално ориентирани въпроси

Изложба графика на доц. Владимир Генадиев и премиера на албума "Владимир Генадиев - Рисунка"


СЪБИТИЕТО

На 2 юни 2009 г. от 18:00 часа в галерия "Възраждане" -  Старинен Пловдив, ул. "Стоян Чалъков" Nо 1

ще се открие

нова изложба на доц. Владимир Генадиев.

Същата вечер ще бъде представен и новият луксозен, голямоформатен албум „Рисунка” на художника, изработен от колектива на галерия "Възраждане".


◊ ИЗЛОЖБАТА

Доказал категорично през годините голямата си дарба на рисувач и график, авторът сякаш все по-малко се нуждае от външни изяви и показност. Графичните му изложби се броят на пръстите на едната ръка, затова новата му експозиция от литографии безспорно ще събуди интереса на всички познавачи и колекционери.

Майсторът отново формира сложни човешки композиции и както винаги задава социално ориентирани въпроси. Уви, посланията на един художник много често достигат само до естетическата и емоционална обвивка на човешката душа и рядко правят революция в човешкото мислене. Може би е по-важно да ни развълнуват, да ни предизвикат за отрицание и потвърждение, за страстите на красивото и грозното. И тези вълнения и предизвикателства, Владо Генадиев ни ги дава щедро и безвъзмездно с новата си изложба.


◊ ЗА АВТОРА

Доц. Владимир Генадиев е преподавател по графика и рисуване в Академията за музикално и танцово и изобразително изкуство, където от 1999 година е ръководител на катедра "Изобразителни изкуства".

Автор:
Дима Арабаджиева
Публикация:
28.05.2009 г. 16:49
Посетено:
2775
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/8002-izlozhba-grafika-na-dots-vladimir-genadiev-i-premiera-na-albuma-vladimir-genadiev-risunka