Изложби

Най-новата галерия на Варна - със сборна изложба

"Галерия 10" - пространство за съвременно и модерно изкуство

Най-новата галерия на Варна - със сборна изложба
Картина на проф. Стоимен Стоилов


◊ СЪБИТИЕТО

На 15.05.2009 от 18.00 часа е официалното откриване на най-новата галерия във Варна - "Галерия 10".
гр. Варна, ул. ”Ген. Колев” No 54, ет.6

Ще бъде представена сборна експозиция, включваща творби от известни и от млади български художници, сред които са имената на проф. Стоимен Стоилов, Дария Василянска, Ганчо Карабаджаков, Станимир Видев, проф. Вихрони Попнеделев, Маргарита Войнова, Мария Чакърова, Диана Стоилова, Михаил Лалов, Венцислав Тулешков, Христо Тотев и др.

Общо в експозицията има 19 участници с 42 кавалетни творби – живопис, графика и малка пластика. 
. Колекцията ще бъде представена от Пламена Рачева, изкуствовед.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "ГАЛЕРИЯ 10"

Галерията се намира в централната част на града. Разположена е на последния етаж в нова, луксозна бизнес сграда, с прекрасна панорамна гледка и просторна тераса. Галерийното пространство е с площ 200 кв. м, артистично разчупено, оформено на две полунива в няколко зали. Помещенията са просторни с обилна дневна светлина.

Галерията се открива с подкрепата и съдействието на фирма „ДИАЛЕКС” ООД, извършваща консултантски услуги в областта на инвестиционния процес в строителството и строителен надзор. Тя е една от водещите фирми в своята област и тази година се навършват 10 години от дейността й на пазара.

"ГАЛЕРИЯ 10" е създадена с ясната концепция да бъде фокус на съвременно и модерно изкуство, на автори с ярка творческа индивидуалност, културно средище, в което да бъдат организирани изложби, презентации, семинари, културни мероприятия.

Амбицията на "ГАЛЕРИЯ 10" е на всяко 10-то число от месеца да представя нова изложба, ново събитие. В този смисъл, ние сме отворени към партньорство с всички културни и обществени институции.


Минали събития, организирани от „Галерия 10”:

10 януари 2009 г., открито „Арт студио” на галерията с изложба на детски рисунки. Студиото предлага обучение на деца в различни възрасти за:
. Kуклен театър (театър на сенките);
. Занимания по живопис, графика, приложни изкуства;
. Подготовка на кандидат-студенти по архитектура, дизайн, мода;
. Арт релаксация за възрастни
    
През месец март-април 2009 е представена изложба на учениците на IV езикова гимназия „Ф. Жолио-Кюри”, гр. Варна и колекция от рисунки и приложни работи.
Автор:
Пламена Рачева
Публикация:
14.05.2009 г. 21:08
Посетено:
2013
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7889-nay-novata-galeriya-na-varna-sas-sborna-izlozhba