Изложби

Изложба живопис "Черги, чанове и още нещо..." на Георги Бояджиев

Четвърта самостоятелна изложба в галерия "Възраждане"

Изложба живопис "Черги, чанове и още нещо..." на Георги Бояджиев


◊ СЪБИТИЕТО

От 19.05.2009 до 02.06.2009 г. галерия Възраждане представя изложба живопис “Черги, чанове и още нещо...” на пловдивския художник Георги Бояджиев.

След дълго отсъствие Георги Бояджиев се завръща за четвъртата си самостоятелна изложба в галерия "Възраждане" и показва най-новите си авторски пейзажи.

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Наскачалите една върху друга къщи, пеещите чанове и разноцветните черги създават у зрителя усещане за уют и спокойствие, събуждат в спомените позната от детството картина, или просто припомнят позабравената привързаност към българското, което е толкова красиво.

Чергите са цветни, както е и самата природа, затова и са вплетени от авторовия талант в самия пейзаж. Те са спокойно излегналите се зелени полета, яркочервените есенни гори и основите на гордо издигащите се къщи.

Но не всички къщи са статични, не всички са мъртви. Събудени от въображението на художника, те живеят своя живот – устремени като ракети към космоса, приведени ту наляво, ту надясно, като уморени старци. Като немирни деца църквите са обърнали камбанариите надолу или просто се опитват да уловят четирите луни на небето!

Автор:
Дима Арабаджиева
Публикация:
14.05.2009 г. 15:20
Посетено:
1371
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7884-izlozhba-zhivopis-chergi-chanove-i-oshte-neshto-na-georgi-boyadzhiev