Изложби

VIII Международен търг на GreenCat Gallery

Под знака на съвременното българско и европейско изкуство

◊ СЪБИТИЕТО

На 17 май 2009 GreenCat Gallery ще проведе своя VIII Международен търг за съвременно и модерно изкуство.

Това издание на аукциона в основната си част ще се проведе под знака на съвременни творения. При все че, както обикновено, ще е включена и малка част, посветена на старинни  произведения и антикварни книги, съвременното българско и европейско изкуство ще бъдат основните акценти на търга.


◊ ПОВЕЧЕ

Творби на имена като Пиер Алешински, Спартак Йорданов, Валерио Адами и Ивайло Савов, ще бъдат представени редом с произведения на европейски майстори на модерното изкуство, както и класици на българското творчество – Владимир Димитров-Майстора, Франс Мазереел, Илия Петров, Васил Стоилов и други.

Основното внимание и в този търг на GreenCat ще продължи да бъде върху съвременното поколение от творци, поставени в рязък, но и колоритен контраст в оставащия и до днес единствен аукцион в София, посветен на съвременното изкуство.

Съвременното българско изкуство все още изключително привлича клиенти на GreenCat от целия свят – търсене, което достига, макар и в трудните времена на криза, рекордно количество посетители за краткото време, откакто каталогът е публикуван в интернет страницата на аукционната къща.

Началните цени, на които ще бъдат откривани наддаванията, ще започват в много случаи дори и от символичното “1 евро”, без допълнително добавени данъци, такси и премии.

• Огледът на всички произведения, които ще участват в наддаването, ще се състои в събота, 16 май 2009 г., от 10.00 часа до 18.00 часа, както и в неделя, 17 май от 10.00 часа до 14.00 часа

• Самият търг ще се проведе в неделя, 17 май, от 18.30 часа в хотел Арена ди Сердика, ул. "Будапеща" 2-4, София 1000

. Пълният аукционен каталог може да се разгледа на  http://www.greencatgallery.com

Автор: Надя Манева, GreenCat Gallery
14.05.2009 г. 12:36
Посетено: 763
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7880-viii-mezhdunaroden-targ-na-greencat-gallery