Изложби

Изложба на Елеонора Друмева в галерия-книжарница "София Прес"

Първа самостоятелна изложба

Изложба на Елеонора Друмева в галерия-книжарница "София Прес"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия-книжарница "София Прес" представя

изложба живопис на Елеонора Друмева
 
12-25 май 2009

Откриване на 12 май от 18.00 до 20.00 ч.
Галерия-книжарница "София Прес",
ул. “Славянска” 29


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА
   
Елеонора Друмева е родена на 31 август 1983 г. в София. Завършва художествената гимназия в София, а през 2009 – Националната художествена академия, специалност живопис, при проф. Андрей Даниел. Специализира стенописни техники и фреско в Astrohome Design School of Art, Washington DC.

Има участия в следните общи изложби:
. 2008 – София, галерия Академия, обща изложба "За Рила"; Истанбул, обща изложба на НХА; Варшава, обща изложба на НХА; София, галерия София Прес „Натюрморт и Компания”; София, галерия "Шипка" 6, св. св. Кирил и Методий;
. 2007 – София, галерия София Прес „Художниците”;
. 2006 – Ловеч, съвместна младежка изложба;
. 2003 – София, галерия "Галерос", обще изложба на випуск 03 на СХУ за ИИ „Акад. Илия Петров”;
 
 
◊ ИЗЛОЖБАТА

Това е първата самостоятелна изложба на Елеонора Друмева. Тя не слага заглавие, а само я определя като „живопис”. Всъщност живописта е цел, мисия и изразно средство за тази млада и запомняща се авторка.
Нейната способност да наблюдава и да се превъплъщава, да играе и смигва иронично, ни прави вдъхновени зрители на случки, роли и събития.

Натюрмортите, портретите и композициите са виртуозно и свободно изпълнени с осезаема материалност. Те съответстват на пламенния характер на авторката, облагороден с дълбока човешка нежност.
 
Различни гледни точки, бързи смени на темпата – от стоп кадър в картините „Рамка” или „Ябълки”, до динамичното избухване в „Отражения” – това са набелязани в творческите търсения препятствия, преодоляването на които, носи радост. Радост – метафора на мълчанието и музиката в живописта.
Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
30.04.2009 г. 23:03
Посетено:
1563
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7803-izlozhba-na-eleonora-drumeva-v-galeriya-knizharnitsa-sofiya-pres