Изложби

"Бизнес-ът идва" в галерия "Васка Емануилова"

В рамките на програма "Скулптура" на галерия "Васка Емануилова"

"Бизнес-ът идва" в галерия "Васка Емануилова"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Васка Емануилова" представя

Бизнес-ът идва
Георги Георгиев-Jorrras


24.04.-24.05.2009

Откриване на 23.04.2009, 18 ч.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

"Бизнес-ът идва" е проект на Георги Георгиев–Jorrras в рамките на програма “Скулптура” на галерия “Васка Емануилова”, която има за цел да показва съвременно изкуство и да разширява представата за скулптурата, като поставя нейните проблеми в по-широко социално и културно поле.

След няколко самостоятелни изложби и изпробването на различни медии като живопис и графика в настоящия си проект Георги Георгиев–Jorrras се фокусира върху обекта.

В изложбата са включени пет от най-новите работи на художника, които са част от серията „Застреляй себе си”. За всяка една от тях авторът използва конкретен предмет като зъби, патерица или стол, който впоследствие трансформира, посредством дизайн и употреба на множество различни материали и детайли. Предметите са поставени в кутии с флуоресцентни светлини, вериги и решетки, превръщайки се в изкусителни фетиши. Създадени през 2008-2009 г., произведенията „Бизнес-ът идва”, „Удоволствието е изцяло мое”, „La vita e bella”, „Орден Млада планина” и „Downtown” дават метафоричен образ на света на бизнеса и капитала. Те продължават интереса и енергията на художника в работата с обекта, непосредствено след първата творба от настоящата серия „St. Crutch”, 2008, показана съвсем наскоро в Националната художествена галерия, като част от проекта „Мобилност”, и участието й на Международно триенале на съвременно изкуство в Прага през 2008 г.


◊ ЗА АВТОРА

Георги Георгиев–Jorrras, р. 1975, завършва Графика в Националната художествена академия, София. Участва в редица групови изложби и конкурси, през 2006 г. печели втора награда за живопис в Национален конкурс за млади художници и критици на МФ “Св. св. Кирил и Методий”. Той е сред номинираните художници за Награда за съвременно изкуство БАЗА, 2009 г
.
Автор: Галерия "Васка Емануилова"
20.04.2009 г. 22:13
Посетено: 582
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7724-biznes-at-idva-v-galeriya-vaska-emanuilova