Изложби

"Съзерцание" - изложба фотография от Цветина Мицова

Невидимото присъствие на Бог около нас

"Съзерцание" - изложба фотография от Цветина Мицова


◊ СЪБИТИЕТО

Съзерцание
фотографска изложба на Цветина Мицова


15.–29.04.2009
Галерия "Париж", София - ул. "Париж" 8


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 15 април в галерия "Париж" се открива втората самостоятелна фотографска изложба на Цветина Мицова - „Съзерцание“.

Първата й изложба - „Храм от пръст, Вяра от дух“, бе изцяло благотворителна за реставрирането на храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в село Съботковци, Габровска област. Настоящата изложба не е така директно свързана с вярата, както предишната, а по един друг, индиректен начин показва невидимото присъствие на Бог около нас. Освен това Божествено присъствие, което се усеща във всяка една фотография, много силно се забелязва и вече видимото човешко отсъствие. Дали в двата стола пред вратата, от които сякаш някой току-що е станал, или в лодката на кея, от която преди малко е слязъл рибарят, или в стълбите, по които са минали толкова много човеци..., навсякъде има следи от топлото човешко обживяване на вещите.

Към всяка една фотография ще бъде прикрепен и малък текст, написан от авторката.

Ето какво казва и самата Цветина за своите фотографии и посланието в тях:

„Бях там с мир, когато съвършенството на светия живот в този красив свят, нежно се разкриваше пред мен и потъваше в душата ми, правейки ме по-добра, учейки ме как да съзерцавам...

Сега съзерцавам буквите, които се раждат в мен. Те стават на думи, разказващи за любов. С тези думи се отправям към всички творци, които ме дариха с творчеството си.

Благодаря на хората, които с разбиране и обич се грижат за дворове и градини, превръщайки в изкуство обикновените неща, с които боравят! В едно с Вселената, те творят мигове на съзерцание, които остават и застават сега пред вас в моите фотографии.

Благодаря и на вас, че сте тук. Сега кръгът е цял.“

С изложбата „Съзерцание“ столичната галерия "Париж" ще посрещне както наближаващите Великденски празници, така и своята шеста годишнина, която е в края на месец април.

 
◊ ЗА АВТОРКАТА

Цветина Мицова е на 27 години, от град Варна. Дипломира с отличие в Швейцария където учи “Международен хотелиерски мениджмънт”. Открива фотографията като изразно средство преди 6 години и досега продължава да е на мнение, че действителността е една, но са безбройни начините, по които можеш да погледнеш на нея и да я интерпретираш.


Автор:
Надя Павлова
Публикация:
13.04.2009 г. 13:28
Посетено:
1025
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7689-sazertsanie-izlozhba-fotografiya-ot-tsvetina-mitsova