Изложби

Изложба детски рисунки и керамика в Център-ателие "Николай Шмиргела"

Произведения на деца от Центъра за хора с физически увреждания "Благовещение"

Изложба детски рисунки и керамика в Център-ателие "Николай Шмиргела"


◊ СЪБИТИЕТО

Център-ателие “Николай Шмиргела”

Ви кани на изложбата

“Без край”
детски рисунки и керамика


Откриване: 25 март 2009 г. от 11.00 ч.


Датата на откриването на изложбата не е случайна – 25 март е Благовещение. Благовещението като начало и началото като част от безкрайността...

Творбите са на деца от Центъра за хора с физически увреждания “Благовещение” на КАРИТАС - София.

• По време на откриването ще бъде представен и филмът “Без край”, направен по случай 9 години от създаването на центъра.


Изложбата ще продължи до 31 март 2009 г.


◊ ПОВЕЧЕ

Филмът:
„Без край” е заснет по идея на център „Благовещение” от един от двамата доброволци, работещи там – французинът Рамзи. Филмът е с продължителност 20 мин. и показва ежедневието и работата в Центъра, децата, както и мероприятията извън Центъра - посещения на басейн, паметници и др.


Доброволците:
Том и Рамзи са в Центъра по програма "Младежта в действие", финансирана от Европейската комисия. Том е на 19 години, от Дрезден, Германия, завършил е гимназия и е дошъл да прекара една година в „Благовещение” като алтернатива на военната си служба. Преди това той е работил в център за хора с увреждания в Германия. Том иска да продължи да учи и да работи в социалната сфера, така че настоящият проект е старт за по-нататъшните му дейности.

Рамзи е на 23 години, от Медз, Франция. Следвал е икономика, но е прекъснал. Смята да живее в Канада и да се занимава с фотография и компютри.

И двамата считат, че престоят им в България и работата им в Центъра са положително явление в живота им, довело до личностното им развитие и до придобиването на нови умения и знания. Младежите помагат при работата по арт-терапия и трудотерапия (готварство, цветарство, работа с глина, кукли, маски, оригами и т.н.).
Автор:
Лилия Николова
Публикация:
24.03.2009 г. 15:06
Посетено:
3001
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7572-izlozhba-detski-risunki-i-keramika-v-tsentar-atelie-nikolay-shmirgela