Изложби

"Лица" - изложба на Недялко Иванов-Нечо

Съвременно българско изкуство

"Лица" - изложба на Недялко Иванов-Нечо


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 март 2009 в галерия "Париж" се открива дебютната изложба на младия и все още непознат на българската публика художник Недялко Иванов-Нечо.


Изложбата "Лица" ще продължи до 28 март 2009 г., като може да бъде разгледана и онлайн в сайта на галерията.

Една от задачите на галерия "Париж" е да подава ръка на младите и талантливи творци. Предстоящата изложба „Лица“ е доказателство за това, че галерията търси и подкрепя новите и непознати имена на съвременното българско изкуство.


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Недялко Иванов завършва художествената гимназия в София – специалност графика, а след това в Софийския университет - педагогика с изобразително изкуство.

В галерия "Париж" Нечо ще направи първия си сериозен дебют като автор и ще заяви в пространството своето интересно и свежо виждане за света. Експозицията ще се състои от четиринадесет рисунки, показващи различни човешки лица и фигури, които са, от една страна, умишлено деформирани, но от друга – те са всъщност с ярко подчертан детайл, който придава необходимата им характерност и излъчване.

Цветовете са ярки и наситени, като този специфичен колорит е важна част от самия стил на автора, който някои биха причислили към авангардизма, но всъщност той е прекалено специфичен, за да бъде вкаран в някакви рамки или течения.

Надяваме се тази изложба да е първото стъпало към един успешен и дълъг творчески път, който Нечо неминуемо ще извърви, разбира се, с помощта и подкрепата най-вече на българската публика.

Автор: Надя Павлова
11.03.2009 г. 15:05
Посетено: 497
Етикети: изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7460-litsa-izlozhba-na-nedyalko-ivanov-necho