Изложби

Изложба на Викенти Комитски в галерия "Васка Емануилова"

В рамките на платформата за млади автори и съвременно изкуство "Място за срещи"

Изложба на Викенти Комитски в галерия "Васка Емануилова"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Васка Емануилова" представя

12.03.-12.04.2009

# 1
Викенти Комитски


. Куратор Владия Михайлова

Откриване на 12.03.2009 г., 18 ч.
Галерия "Васка Емануилова", филиал на СГХГ
бул. “Янко Сакъзов”, 15
София


◊ ИЗЛОЖБАТА

В началото на новия сезон галерия “Васка Емануилова” представя първата самостоятелна изложба # 1 на Викенти Комитски. Изложбата се осъществява в рамките на платформата за млади автори и съвременно изкуство “Място за срещи”. В нея са включени обекти, рисунки и инсталации, сред най-новите произведения на автора. Обединени от самото пространство на изложбата и почерка на младия художник, те създават вътрешни връзки помежду си, поставяйки актуални теми: Сред тях са проблемът за институциите на образованието, глобализираните географски ориентири, въпросът за съвременните начини на комуникация и самата фигура на художника.

Работещи на принципа на иронията и играта, произведенията на Викенти Комитски бързо трансформират ежедневните обекти и практики в художествени събития, които поставят нови въпроси. Те използват логиката на readymade обектността и минималната артистична намеса, чрез които авторът създава “бързо изкуство”, близко до действителността и зрителя, в което водеща е сякаш внезапната идея, моментното превключване и промяна на ситуацията.


◊ АВТОРЪТ

Викенти Комитски (р. 1983) е от най-младото поколение художници, работещи в България. Завършва специалност "Скулптура" в Националната художествена академия, София. Участва в множество изложби на различни места в и извън България и е сред номинираните автори за наградата БАЗА, 2008.

Автор:
Галерия "Васка Емануилова"
Публикация:
09.03.2009 г. 22:05
Посетено:
1804
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7451-izlozhba-na-vikenti-komitski-v-galeriya-vaska-emanuilova