Изложби

Изложба живопис "Еротично и носталгично" на Слав Бакалов

И представяне на новата му книга "Дзът или животът и смъртта на един задник"

Изложба живопис "Еротично и носталгично" на Слав Бакалов


◊ СЪБИТИЕТО

На 10.03.2009 в галерия Възраждане ще се открие изложба живопис „Еротично и носталгично” на Слав Бакалов

Авторът гостува за шести пореден път в салона на галерията.

Изложбата ще продължи
до 31.03.2009.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА


Новата изложба на Слав Бакалов включва 17 картини от последната творческа година на автора. Зрителят отново ще се наслади, посмее и зачуди на нежната му еротика, анимационно стилизираните животни, на изчистените, наситени с носталгия пейзажи. Големият майстор кинаджия продължава да бъде и превъзходен майстор с четката и боите. Картините му все повече го превръщат в жив, класен художник–класик.

Освен новите платна, ще представим и новата му книга „Дзът или животът и смъртта на един задник” изд. "Захарий Стоянов", 2009. Литературата на Слав ще допълни това, което картините пропускат. Или обратното. Но кой може да разгадае сложната творческа мисъл на твореца Бакалов.


◊ ЗА АВТОРА

Слав Бакалов е завършил Софийската художествена гимназия, през 1974 завършва Института по кинематография ВГИК – Москва. Има осъществени над 55 анимационни филма, за които има много национални и международни награди, между които и „Златна палма” на фестивала в Кан.

Автор е на 4 сатирични романа, между които "Плъхове в капан", 4 документални филма и един игрален – „Монолог за прасенцето”. От 1990 г. работи изключително в областта на живописта, има реализирани над 40 изложби в България и по света.

В момента в Сатиричен театър "Алеко Константинов" – София при пълни салони се играе пиесата на Дейвид Мамет „Ноември”, на която Слав Бакалов е режисьор.

Автор:
Дима Арабаджиева
Публикация:
05.03.2009 г. 12:25
Посетено:
2554
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7425-izlozhba-zhivopis-erotichno-i-nostalgichno-na-slav-bakalov