Изложби

Първи салон за актова фотография "Ерос 2008" - в Пловдив

Произведения от конкурса "Ерос"

Първи салон за актова фотография "Ерос 2008" - в Пловдив
Лидия Кулекова, Metamorphose


◊ СЪБИТИЕТО

На 5 март 2009, от 18 часа в Градската художествена галерия в Пловдив ще бъде открит първият салон за актова фотография "Ерос 2008".

Изложбата може да бъде видяна до 18 март 2009 на адрес: Пловдив, "Княз Александър І" № 15


◊ ПОВЕЧЕ

Това е първото издание на конкурса за актова фотография и идеята на организаторите е той да се провежда ежегодно. "Бултравел ейнджълс" е организатор на конкурса, който се организира и с компетентното съдействие на г-н Цветан Четъшки - фотограф от гр. Стара Загора. Право на участие имат всички български фотографи - любители и професионалисти, живеещи в България и извън страната, навършили 18-годишна възраст. Жури в състав: ф.х. Алеш Хръдличка, ф.х. Генчо Петков, ф. Цветан Четъшки, ф.х. Нели Гаврилова, ф.х. Начо Каменов, номинира 13 творби и техните автори. В конкурса участват общо 49 автора с 172 снимки.

Любителите на актовата фотография могат да видят уникални и атрактивни кадри и фотопогледи на човешкото тяло, половината от които създадени от жени. Сред участниците в първия „Ерос” са Лидия Кулекова, Радослав Димитров, Косара Николов, Таня Граматикова, Ивайло Сикилариев, Николай Радонов, Желиан Николов, Лидия Василева, Ангел Ненов, Милен Радев и други.

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
03.03.2009 г. 09:49
Посетено:
3253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7410-parvi-salon-za-aktova-fotografiya-eros-2008-v-plovdiv