Изложби

"Изкуството на високите технологии" гостува в Дома на хумора и сатирата - Габрово

Най-добрите творби, участвали през годините в Международния конкурс за карикатура

"Изкуството на високите технологии" гостува в Дома на хумора и сатирата - Габрово


◊ СЪБИТИЕТО

На 5 март 2009 от 17.30 ч. в зала 5 на Дома на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открита гостуваща сборна изложба “Изкуството на високите технологии”.

Експозицията е специален подбор от най-добрите творби, участвали през годините в Международния конкурс за карикатура, организиран от Prestigio Technologies Ltd. – добре позната сред специалистите IT компания, която предлага на пазара уникални технологични решения и продукти за офиса и модерния дом.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Тематичната колекция включва 72 карикатури на 29 автори от 14 страни: Бразилия, Германия, Израел, Канада, Китай, Корея, Латвия, Люксембург, Русия, Словакия, Сърбия, Украйна, Унгария и България. Prestigio е компания, която води последователна политика в свързване на високите технологии и изкуството. Освен че продуктите й са решени в арт-дизайн, фирмата има и други инициативи, с които цели да провокира и подпомага талантливи хора от цял свят.

От 2006 г. Prestigio провежда ежегодни конкурси, отворени за участие на творци от всички страни и насочени към популяризиране на търговската марка и насърчаване на даровити художници и дизайнери.

Обединени от обща тема – лозунга на компанията “Изкуството на високите технологии” (“The Art of Hi-Tech”) – съревнованията се фокусират в областите фотография, карикатура и компютърен дизайн на теми и тапети. Акцентът е върху забавните моменти на живота сред техническите нововъведения, безкрайните възможности в развитието на изкуството и технологиите, оптимистичните възгледи за общото им бъдеще. Темите на конкурсите са интересни и дават възможност за разгръщане на творческото въображение – “Смешните високи технологии в изкуството”, “Следвай забавния път”, “Очарованието на високите технологии”, “Хората – Изкуството на живота”, “Лято в движение” и др. Представените в конкурсите творби се поместват на интернет-страницата на компанията и се оценяват както от професионално жури, така и чрез гласуване от посетителите на сайта. В досегашните конкурси са участвали и известни български художници, като през годините оригиналните им творби заслужено са печелили одобрението на журито и на публиката и са отличавани с престижни награди.

Гости на откриването на изложбата в Дома на хумора ще бъдат представители на “АСБИС България” ЕООД – официален дистрибутор на Prestigio за нашата страна.

Изложбата ще продължи до края на м. април.

Автор:
Дарина Маринчевска
Публикация:
26.02.2009 г. 13:54
Посетено:
1253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7377-izkustvoto-na-visokite-tehnologii-gostuva-v-doma-na-humora-i-satirata-gabrovo