Изложби

Проект Prototype 0.1. в галерия "Васка Емануилова"

В рамките на Програма Скулптура

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Васка Емануилова" представя:

Prototype 0.1.
Младен Хърванович


Откриване на 24 февруари 2009, вторник, 18.00 ч.
Галерия "Васка Емануилова", филиал на СГХГ
бул. “Янко Сакъзов”, 15


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

В рамките на Програма Скулптура ще бъде представен проектът Прототип 0.1. на живеещия в Белград художник Младен Хърванович (р. 1977). Проектът е показан през 2008 г. в рамките на XIII Биенале за изкуство в Панчево, Сърбия.

Прототип 0.1. е специално разработен обект, който представя платформа за диалог посредством намеси в различни публични пространства. Създаването му е резултат от продължителния интерес на художника към политическите, културните и икономическите условия на преход в постсоциалистическите общества.


◊ ЗА АВТОРА

Младен Хърванович специализира графичен и индустриален дизайн, работи със скулптури и инсталации, създава архитектурни конструкции и обекти в открити и публични пространства. Отправна точка в неговата работа са физическите и политически условия и особености на пространството, тематизирани по различен начин в работите на художници като Рейчъл Уайтрийд, Джошуа Дейвис, Крис Кънингам, Кристо и Жан Клод, архитектите Норман Фостър и Тадао Андо.

Основната дейност на Хърванович е свързана с практиките на новите медии и кибернетичните реалности. В работите си художникът проблематизира самата позиция на артиста помежду самоорганизиращите се арт структури и тези, които са свързани с институционална и екипна организация. http://hrvanovic.blogspot.com


• Събитието се осъществява със съдействието на резидентната програма на Сдружение Интерспейс, София.

Автор: Петър Димов, СГХГ
21.02.2009 г. 13:00
Посетено: 663
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7342-proekt-prototype-0-1-v-galeriya-vaska-emanuilova