Изложби

Изложба живопис "На мегдана" на Антония Ангелова

Десет голямоформатни платна

Изложба живопис "На мегдана" на Антония Ангелова


◊ СЪБИТИЕТО

От 24.02.2009 г. до 10.03.2009 г. галерия "Възраждане" представя

изложба живопис „На мегдана” на Антония Ангелова

Ще бъдат показани десет голямоформатни платна, като най-голямото от тях ще бъде „Хоро” с размери 150/400 см.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИЧКАТА

Антония Ангелова е представител на най-младото поколение български творци – тези под 30 години. Ярък талант, тя е забелязана още като студентка от класа на проф. Емил Попов, където печели наградата на СБХ за рисунка в съвместния конкурс на Академията и СБХ.

Следват: през 2006 г. – награда за графика от конкурсната изложба на М-Тел и през 2008 г. – първа награда за млад автор от конкурсната изложба на фондация „Св. св. Кирил и Методий”. Първата й самостоятелна изложба „Тракия” (2005) в софийската галерия „Кръг +”, говори също за признание.

Антония е от няколкото съвременни млади дами, които създават нещо определено ново в съвременното ни фигуративно изкуство. Тя има голям творчески потенциал, който й позволява да се изяви органично и впечатляващо, с голямоформатни творби, както в скулптурата, така и в рисунката и живописта. Изостреното социално чувство, жива връзка с българския си корен и в същото време разкрепостено и космополитно виждане за формата, определят младата авторка като силно и обнадеждаващо явление в съвременното ни артистично пространство.


Автор:
Дима Арабаджиева
Публикация:
19.02.2009 г. 11:57
Посетено:
1703
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7330-izlozhba-zhivopis-na-megdana-na-antoniya-angelova