Изложби

"Прозорци към търпението" в галерия "Астри"

Темата за любовта в 23 сериграфии

"Прозорци към търпението" в галерия "Астри"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Астри” представя

"Прозорци към търпението" - изложба сериграфия на Галина Чунтова

19 февруари - 4 март 2009

Откриване на 19 февруари, 18 часа
Галерия „Астри”, ул. „Цар Самуил” 34, София


◊ ИЗЛОЖБАТА

„Прозорци към търпението” е новата самостоятелна изложба на Галина Чунтова, в която тя представя 23 сериграфии в три различни цикъла. Обединени са от темата за любовта, представена чисто символистично - изобилието, нежността и сетивността се отразяват в изображенията на плодовете, котката, женското тяло. 

Сериграфията, която се появява като техника в началото на 20. век, е малко позната у нас. Това е комбинация от фотографска интерпретация на обекта и определена печатарска техника, най-често ситопечат. Техниката позволява яркост, богатство и чистота на тоновете и е особено привлекателна за художника с възможността за директно (неогледално) изобразяване на обектите, както е в гравюрата и литографията. Майсторското техническо изпълнение на Чунтова е забележително.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Галина Чунтова е родена през 1965 в София, през 1989 завършва Националната художествена академия, специaлност „текстил”. Има две самостоятелни изложби и многобройни участия в общи експозиции.

Член е на СБХ, а от пролетта на 2001 работи като сътрудник на списание „Идеален дом” със своя рубрика и участие в стайлинга на рубриките „Тема”.
Автор:
Вихра Пешева, Astry Gallery
Публикация:
17.02.2009 г. 15:51
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7322-prozortsi-kam-tarpenieto-v-galeriya-astri