Изложби

"Ти си замесен... също като мен" в галерия Буларт, Варна

Изложба колажи

"Ти си замесен... също като мен" в галерия Буларт, Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Буларт" представя

Калоян Илиев-Кокимото - „Ти си замесен… също като мен”

Откриване: 13 февруари 2009, от 18.30 ч.
Варна, ул. "Шипка" 22, галерия "Буларт"

Изложбата ще продължи до края на месеца.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Зад изложбата "Ти си замесен... също като мен" (”You are involved… just like me“) стои идеята за минало, настояще и бъдеще в една манипулативна реалност и нейната връзка с настоящите политически и глобални световни промени, в които всички ние сме замесени, споделя младият варненски художник Калоян Илиев-Кокимото. Той представя 19 колажа, създадени на основата на съвременните визуални икони, широко завзели територии в съзнанието и живота на съвременния човек, продукт на диктата на лайфстайл културата, масмедиите и урбанизма.

Социална ирония, арт романтизъм и критика на фалшивите митове са белезите на визуалния език на младия автор, в чийто творби ползването на английския език също е артистична закачка. Заглавията на творбите (Unknown Zone, Leaders Have Taste, Big Cheese, Bio – Beef Hunger, I Chill You!, Eastern Style и т.н.) дават възможност на публиката да направи пътуване на свой ход из полето на социокултурната проблематика, както и да намери политическите аналози на третираните теми. За основа на колажите служат стари култови лайфстайл списания, учебници по радиоборба от близкото минало, писма, афиши, корици, каталози, порно карти и т.н. В изложбата са включени и две инсталации от серия колажи - Brown Sugar и Apparatus Sensitive.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Калоян Илиев-Kokimoto (1979 г., Варна) е магистър по изобразително изкуство във Великотърновския университет, България, има специализация по графика в Академията за изящни изкуства, Лодз, Полша. Има участия в множество международни колективни изложби и кураторски проекти в България, Полша, Турция, Италия, Дания, Македония, Франция, Белгия, Канада и Испания.

Има седем самостоятелни изложби в България и в Полша и пет авторитетни награди за графика и ех libris от международни форуми за графични изкуства в Полша, Испания, Италия, Македония и България. Живее и работи във Варна.

Автор:
Дора Дончева
Публикация:
12.02.2009 г. 15:10
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7293-ti-si-zamesen-sashto-kato-men-v-galeriya-bulart-varna