Изложби

Изложба рисувана коприна на Мари Басмаджиян

Откриване на изложбата с камерен концерт

Изложба рисувана коприна на Мари Басмаджиян


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Арт Муза” Ви кани на

Изложба – рисувана коприна
Мари Басмаджиян


04-18.02.2009


Откриване на 03.02.2009 г., от 18 часа
с камерен концерт на Мари Басмаджиян (сопран) и Ани Тошкова (пиано)

Галерия „Арт Муза”,
ул. „11 август” 23, София


◊ ИЗЛОЖБАТА

Мари Басмаджиян е уникален творец от арменски произход, в момента твори и живее в България. Завършила е Академия за изящни и приложни изкуства в Берлин, Германия, учи оперно пеене в страната ни и специализира пеене във Виена.

Изложбата й в галерия „Арт Муза”, която се открива на 3 февруари, е съчетана с неин камерен концерт. Почитателите на Мари Басмаджиян познават нейния вълшебен ангелски глас и ще могат да му се насладят на фона на най-новите й художествени произведения. Тя се изявява с техниката на рисуваната коприна, като й придава личен и неповторим стил. Силата на арменското художествено наследство проличава в неповторимите царствени съчетания на багрите и искрящиия колорит, едновременно с умелото ползване на златото и броката. Християнската тематика и светите образи, които често я вдъхновяват, съвместяват традициите с авторската интерпретация на темите и са защитени добре с използваните изразни средства.

Художничката изработва и интересен художествен декоративен текстил, приложим в ежедневието на всяка изискана дама и всеки съвременен дом.

Изложбата на Мари Басмаджиян в галерия „Арт Муза” е своеобразен триумф на красотата и хармонията, дошъл да разнообрази сивото ни софийско ежедневие.
Автор:
Николинка Климукова – изкуствовед, галерист
Публикация:
28.01.2009 г. 23:19
Етикети:
Посетено:
968
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7212-izlozhba-risuvana-koprina-na-mari-basmadzhiyan