Изложби

Едмонд Демирджиян. Фантазии с реални предмети

Историите, които обектите си разказват

Едмонд Демирджиян. Фантазии с реални предмети


◊ СЪБИТИЕТО

Салон-ателие "Едмонд"
представя

Фантазии с реални предмети
Изложба на Едмонд Демирджиян


30 януари – 27 февруари 2009 година,
откриване 30 януари, петък, 18.00-20.00 часа

Салон-ателие "Едмонд"
ул. "13 март" № 21 (близо до ул. "Раковски" и "Любен "Каравелов")
понеделник-петък 14.30-19.30


◊ ИЗЛОЖБАТА

Салон-ателие „Едмонд” кани приятелите и почитателите на изкуството на Едмонд Демирджиян на представяне на най-новите му творби, създадени в края на 2008 и началото на 2009 г.

Това е петата поред изява на художника, организирана в откритата през миналата година галерия. Експозицията включва 20 живописни платна – натюрморти и интериори. В тези жанрове Едмонд Демирджиян работи от години, като минава през различни етапи, за да достигне днес категоричен стил и индивидуално излъчване.

В показания цикъл платна художникът е съсредоточил вниманието си върху работата с няколко основни „обекта”: ябълка, круша, лимон, кана, листо. Те са лесно разпознаваеми, но винаги изненадват. Акцентът е поставен върху съчетанието на голямо пространство и малък център на внимание. Във фантастичната структура на картината предметите оживяват, търкулват се или литват нанякъде, привидно спокойно си говорят със зрителя, но всъщност го примамват да прекрачи в приказното пространството на картината. А влезе ли веднъж там, става свидетел на историите, които обектите си разказват.

Едмонд Демирджиян изпитва особено пристрастие към жанра на натюрморта. За него той е „закъсняла реализирана мечта, в която отново нареждам в логическа последователност моите играчки”. Върху платното художникът успява да създаде нов свят, базиран на непознати съотношения, неочаквани цветови съчетания и изненадващи форми.
Автор: Салон-ателие "Едмонд"
27.01.2009 г. 14:17
Посетено: 1743
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7204-edmond-demirdzhiyan-fantazii-s-realni-predmeti