Изложби

Фотоизложба "Майка Ганга – пътуване по свещената река Ганг"

Картини от едно духовно пътуване

Фотоизложба "Майка Ганга – пътуване по свещената река Ганг"
Ганга Сагар


◊ СЪБИТИЕТО

Център-ателие “Николай Шмиргела”
Ви кани на

„Майка Ганга – пътуване по свещената река Ганг”
Фотоизложба-пътепис

Откриване: 6 януари 2009 г. от 18.30 ч.
Изложбата ще продължи до 20 януари 2009 г.


◊ ИЗЛОЖБАТА

“Дружество ВЕДА” има удоволствието да Ви представи фотографии от пътуването на екипа, заснел филма “Майка Ганга - пътуване по свещената река Ганг”.

Фотоизложбата, осъществена с любезното съдействие на Галерия “Шмиргела” и Фомус ООД, представители на КОДАК за България, е част от планираните от дружеството събития, представящи документалната лента за святата река.

Глобалният свят на комуникации, в който живеем, позволява светкавичен обмен на информация, скъсяващ разстоянията по невиждан досега начин. Границите вече нямат същите измерения, както до неотдавна. Културите по света вече не са на различни континенти, а си съжителстват в общия дом на съвременното информационно общество, в което най-големите разстояния се преодоляват за часове. Фото изложбата „Майка Ганга” е именно такъв мост между културите на Изтока и Запада.

Това духовно пътуване започва с Ганга Сагар, Бенгалския залив, където златните води на Майка Ганга се вливат в океана и завършва след 2700 км при Ганготри и Гомукх, високо в Хималаите - мястото на нейното появяване.

Ще видите различни свети места, като Гая, Бодхгая, Варанаси и Ришикеш. Обективът е уловил лицата и ежедневието на обикновените хора, техните обичаи, обреди и храмове.

. В програмата: “Бхаратнатям” – традиционен индийски танц.

09 януари 2009, 18.00 - “Ганга сафари” - прожектиране на кадри, невключени във филма.

Фотографии: Гунар Рейман
http://www.gangamovie.com
Автор: Лилия Николова
06.01.2009 г. 12:51
Посетено: 848
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7110-fotoizlozhba-mayka-ganga-patuvane-po-sveshtenata-reka-gang