Изложби

Благотворителна изложба "Да спасим Емил"

Изложба за Емил Харизанов

Благотворителна изложба "Да спасим Емил"


◊ СЪБИТИЕТО

Национална художествена гимназия "Илия Петров"
Галерия "Дебют"


Каним Ви да посетите благотворителната изложба с цел набиране на средства за Емил Харизанов, възпитаник на НУИИ “Илия Петров”

На 20 и 21 декември 2008 г.
в сградата на НУИИ “Илия Петров”, срещу паметника на  Патриарх Евтимий

. Пресконференция на 20 декември 2008 г., от 15 часа
(в галерия “Дебют”, сградата на НУИИ “Илия Петров”)

Откриване - събота 20 декември 2008 г., 18.30 часа


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата е отворена на 20 и 21 декември от 9 до 22 часа. (Ако нямате възможност да посетите изложбата на тези дати, ще можете да разгледате и изберете произведение няколко дни по-късно в галерия „Дебют”, на дигитален носител.)

Картини, скулптури и други произведения на изкуството ще бъдат изложени в сградата на НУИИ “Илия Петров” (срещу паметника на  Патриарх Евтимий). Автори на произведенията, които ще бъдат показани на тази изложба, са приятели, ученици, студенти и учители на Емил.
      
Сумата от продадените произведения ще бъде дарена за лечението на Емил.
      
• Изложбата се организира от семейството, приятели, ученици, студенти, учители и автори, със съдействието на НУИИ, гр. София.



◊ ЗА ЕМИЛ ХАРИЗАНОВ

Надяваме се да ни подадете ръка, да помогнете за нашата кауза „Да спасим Емил”. Ние сме негови приятели - ученици от Национално училище за изящни изкуства "Акад. Илия Петров”, студенти от Национална художествена академия и НАТФИЗ.

Емил Харизанов е роден на 31.01.1986 г. Расте като щастливо дете на грижовни, работливи родители, от които е наследил таланта на художника и светогледа на честния човек. От малък рисува и учудва с изкусните детски скулптури от пластелин и глина, но негова страст е и спортът – плуване, уиндсърф, колоездене, ски, тенис…
 
Национално училище за изящни изкуства
Акад. Илия Петров”, където Емил влиза с висок бал на приемните изпити, развива заложбите му и го оформя като творец с оригинално мислене и собствен почерк. За това съвсем естествено идва и големият успех. Веднага след завършване на Художествената гимназия през 2005 г. той е приет в Университета във Виена в класа на проф. Ервин Вурм, който отличава Емил, като му възлага индивидуални задачи. Проф. Вурм вече дари щедра сума за лечението на своя възпитаник. Фаталният ден - 24.08.2008 г., преобръща живота на Емил – приковава го обездвижен към болничното легло. Надеждата за неговото възстановяване е лечение в рехабилитационна клиника в Израел.
 
Да помогнем на този слънчев младеж отново да се радва на живота. Обичаме го, нека заедно му дадем сили и подкрепа.


Ако желаете да помогнете, моля изпратете информацията за Емил на Ваши роднини и приятели!

За контакти:
e-mail:  emil_harizanov@abv.bg
http://www.emilharizanov.hit.bg
Автор:
Публикация:
19.12.2008 г. 19:18
Посетено:
1808
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7083-blagotvoritelna-izlozhba-da-spasim-emil