Изложби

"Моят Ангел" - Коледна експозиция в галерия "Париж"

Различният свят на ангелите

"Моят Ангел" - Коледна експозиция в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

На 16 декември 2008 столичната галерия Париж ще открие своята тематична Коледна изложба със заглавие „Моят Ангел”.

Участват вече добре познати имена като Богомил Арсов, Бойко Колев, Росен Рашев-Рошпака, Георги Москов, Росен Кръстев, Иво Бистрички, Стоян Божкилов, Ангел Ангелов, Анита Ненчева, Ивелина Иванова, Живко Донков, но и някои съвсем нови автори за галерия Париж като Максим Бояджиев и Боряна Перчинска.

Изложбата ще продължи до 31.01.2009, а също и онлайн в сайта на галерията.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Темата на изложбата, макар и традиционна за подобен род изяви, се оказва благодатна за нови и любопитни интерпретации от страна на участниците.

За някои от авторите ангелите са онези благи и мили същества, които понякога се появяват в сънищата ни или мислите ни, за други те са любимата жена или муза, а за трети - това са отделни светове, където рибите са от хартия, а ангелите тихо и замислено свирят до тях...

Много заинтригуваща е и гледната точка на Живко Донков по тази тема. Картината му представлява забоден с карфица Купидон, символизиращ „хербаризирането“ на любовта или, с други думи казано - онзи неизменен човешки стремеж да успеем някак да приковем любовта към себе си завинаги.

Експозицията е интересна и многолика, като разкрива по нещо както от невидимия свят на ангелите, така и от вътрешния свят на творците.

Чрез тази ”ангелска” изложба галерия Париж отправя пожелание за Светли Коледни празници към всички почитатели на изобразителното изкуство.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
15.12.2008 г. 11:59
Посетено:
1309
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/7044-moyat-angel-koledna-ekspozitsiya-v-galeriya-parizh