Изложби

"АрТхитектура" в галерия Париж

Графика, живопис и архитектура

"АрТхитектура" в галерия Париж


◊ СЪБИТИЕТО

На 19 ноември 2008 в галерия Париж се открива самостоятелната изложба-живопис на художника Роберт Баръмов под името „АрТхитектура“.

Изложбата ще продължи до 10 декември 2008 г. и може да бъде видяна и онлайн в сайта на галерия Париж.

Авторът е известно име в областта на графиката, с множество национални и международни награди.

Това, което публиката не познава, са неговите живописни творби, които провокираха галеристите да организират тази изложба.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Защо „АрТхитектура“? Защото това за Роберт Баръмов е бягството от бетонните кутии - една своеобразна алтернатива, която художникът би искал да сподели с почитателите на изобразителното изкуство.

В смисъла на авторското понятие (АрТхитектура) се съдържа единството между изящното и приложното, между живото и неживото, между флора, фауна и социум.

В основата на концепцията е идеята за живот в изкуството, която дава външната визия и форма, към която добавяме функцията на архитектурните разпределения, дооформени с естествени флорални мотиви, създаващи илюзия за екологично сливане с природния релеф.

Графика, живопис и архитектура ще намерят пресечната си точка в една изложба, която цели да осмисли по един по-различен начин заобикалящата ни среда чрез средствата на изобразителното изкуство.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
17.11.2008 г. 13:10
Посетено:
930
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6847-arthitektura-v-galeriya-parizh