Изложби

Никола Манев

За творческия календар на художника

И тази година творческият календар на художника Н. Манев е наситен с изложби у нас и в чужбина. В ателието си в Париж, където работи от м. януари, той е сътворил 50 нови платна. Те ще бъдат изложени от 14 до 24 април тази година в Българския културно-информационен център в Париж. Поканата за изложбата е на българския посланик във Франция Марин Райков и на директора на БКЦ - Кирил Кадийски - информират от ХГ “Н. Манев” в Чирпан.

По-късно Н. Манев ще гостува със своя изложба в Белград и Ниш, Сърбия. С творчеството и личността на големия майстор на четката ще се срещнат и почитателите на изкуството от Северна България. Най-вероятно първо новите платна на маестрото ще бъдат изложени в Русе, Велико Търново и Плевен, но има заявки и договаряния за изложби на Манев и от други селища на Дунавската равнина. Кметът на гр. Поморие също е изявил желание съгражданинът на големия Яворов да гостува за пореден път в Поморие, градът, в който поетът е написал едни от най-хубавите си стихове.

Както винаги Н. Манев кани своите приятели и почитатели на изложбата в Париж с художествено изработени плакати и персонални покани, с анонс върху тях на впечатляващата негова творба “Слънцето”.
Автор:
Елена Шопова
Публикация:
25.11.2005 г. 11:35
Етикети:
Посетено:
658
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/683-nikola-manev