Изложби

Русия и България в края на XIX в. Участие на московчани в Националното Възраждане на България

Изложба, посветена на 130-годишнината от освобождението на България от турско робство

◊ СЪБИТИЕТО

“Русия и България в края на XIX в. Участие на московчани в Националното Възраждане на България” е темата на изложбата, която ще се открие на 13 ноември (четвъртък) от 14 часа в централното фоайе на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Тя се организира от Руското консулство в България и е посветена на 130-годишнината от освобождението ни от турско робство.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

За изложбата са използвани уникални документи, които се пазят във фондовете на московските архиви и илюстрират руско-българските отношения в обществено-политическия и културен живот през втората половина на XIX в. Включени са още документи и снимки от Централния исторически архив на Москва, Централния московски музей-архив на личните събрания, Научно-справочната библиотека “Главния архив на Москва”, както и от Държавната публична историческа библиотека на Русия.

Изложбата ще продължи до 18 ноември, след което заминава за столицата, където ще бъде представена в рамките на дните на Москва в София.

Автор:
Петър Павлов
Публикация:
12.11.2008 г. 16:46
Посетено:
1000
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6820-rusiya-i-balgariya-v-kraya-na-xix-v-uchastie-na-moskovchani-v-natsionalnoto-vazrazhdane-na-balgariya