Изложби

Изложба на Никол Клим в галерия "Арт Муза"

Живопис и фотография

Изложба на Никол Клим в галерия "Арт Муза"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия „Арт Муза” представя

Никол Клим “Споделено” ІІ 
изложба живопис и фотография


Откриване: 07.11.2008 (петък), от 18.00 ч.
С изпълнения на: Анни Тошкова – пиано и Агоп Маникян – виола

Галерия „Арт Муза”  - София, ул. ”11 август” 23


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Никол Клим е художник, изкуствовед, богослов и педагог с разностранни интереси в областа на художествената критика и практика. Завършила е колеж по педагогика на изобразителните изкуства, специалност изкуствознание в Художествената академия и богословие в Софийския университет. Работила е в Историческия музей, София, в галерия “Ирида”, а преди четири години създава галерия “Арт Муза”. Досега работи приемуществено с идеята и словото. Публикува статии за проблемите на съвременното и средновековното българско изкуство в научни издания, в периодичния печат и в интернет издания. Реализирала е много изложби по свои кураторски проекти.

Изложбата е наречена „Споделено”, защото Никол Клим представя своите любими произведения от последните години. Част от тях не е смятала да представя пред широка публика. И чувството на откровеност е сложило отпечатък на цялата експозиция.

В настоящата изложба виждаме Никол Клим в две области на визуалното изкуство – фотографията и живописта. Като художник и изкуствовед тя ползва фотографията за реализация на свои проекти, например в “Голият и облеченият мъж”, циклите “На лов за изчезващи гледки от Стара София” и “Изкуство за изкуството”. Първите два са изпълнени в по-големи проекти заедно с други художници и фотографи в галерия “Арт Муза”, те се възприеха с голям зрителски и медиен интерес. Последният е в процес на подготовка и на изложбата ще видите първите снимки находки по темата.

В областта на живописта в настоящата изложба Никол Клим се представя с абстрактни и реалистични картини, нарисувани с категорични мазки и обобщени форми. Навсякъде търси съпоставката между заобикалящия свят и този на изкуството.

• Своеобразно допълнение към света на авторката е стихосбирката “Споделено”, излязла от печат преди месец. Тя е в съавторство със съпруга й Стефан Кючуков и с илюстрации на дъщеря им Ивон.


Автор:
Галерия "Арт Муза"
Публикация:
06.11.2008 г. 16:45
Посетено:
1356
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6778-izlozhba-na-nikol-klim-v-galeriya-art-muza