Изложби

Изложба на кукли в галерия "Арт Муза"

В царството на приказните герои

Изложба на кукли в галерия "Арт Муза"


◊ СЪБИТИЕТО

Ателие–галерия „Арт Муза”
представя

Анна Росенова - Урнагати
Изложба на кукли


16 октомври – 05 ноември 2008

Откриване на 16.10.2008 от 18.00 ч.
Ателие–галерия „Арт Муза”
София ул. ”11август” 23


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Анна Росенова – Урнагати представя втора самостоятелна изложба за тази година в галерия „Арт Муза”. Художничката е завършила специалност живопис при Андрей Даниел, но се изявява в различни жанрове на изкуството.

Първата й изложба в „Арт Муза” бе от графики и рисунки и премина изключително успешно. Затова авторката подготви специално за пространството на галерията експозиция от художествено изработени кукли уникати и рисунки към тях.

За две седмици (от 16.10 до 05.11.2008) „Арт Муза” ще се преобрази в своеобразен театър. Някои от куклите ще оживеят в представления за най-малките.

Самата художничка споделя: "Мислейки си за първата кукла, която съм държала в ръце, мигновено се връщам в моите детски спомени - когато съзнанието е чисто като бял лист хартия и свободно се рее и обитава чувствата, присъщи на детската душа: радост, красота, веселба и игра... наистина незабравими моменти. И така, след години, преоткривайки себе си, осъзнах, че търся тази атмосфера на детска чистота, безгрижие и радост. Търся свобода или освобождение на душата и чрез творчество се пренасям в приказните светове, където героите са принцове, принцеси, весели шутове, джуджета, Снежанки, тролове и елфи, феи и магьосници, и... разбира се, ангели, които винаги ни спасяват, живеейки недокоснати от "реалността", пренасям се там, където цари радост и смях в изобилие и има за всеки весело настроение. 
   
Светът на приказките е свят на мъдрост. А какво всъщност ни разказват те? Говорят за чудеса и ни карат да вярваме в тях, там откриваме нашите мечти и копнежи, нашата красива фантазия, която ни рисува един свят, пълен с хармония, музика, смях и цветове... И така можем да затаим дъх, докато се вдигне завесата и видим представлението, което ни открива този приказен свят, наречен живот."


Автор:
Николинка Климукова – изкуствовед
Публикация:
15.10.2008 г. 14:40
Посетено:
1153
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6624-izlozhba-na-kukli-v-galeriya-art-muza