Изложби

Изложба "Един ден от лятото" на Делка Кръстева

Подарък за приятели

Изложба "Един ден от лятото" на Делка Кръстева


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 октомври 2008, от 11 ч.,
в Клуб на журналиста - Стара Загора
се открива

"Един ден от лятото" - фотоизложба на Делка Кръстева


◊ ЗА ДЕЛКА И ИЗЛОЖБАТА

На 12 октомври Делка Кръстева ще посрещне своя рожден ден и 60-ти юбилей. Подаръкът за всички нас, които я познаваме добре, и за тези, на които стане любопитна – е нейната авторска фотоизложба „Един ден от лятото”.

Не само защото е червенокоса и с лунички, но Делка Кръстева точно като любимката на всички нас - Пипи Дългото чорапче, обича да подарява подаръци по случай рождения си ден. Преди години подари фотоизложба на Община Стара Загора, защото 12 октомври е и Празник на българската община.

Точно като Пипи, преди 38 години Делка се появи в Стара Загора с фотоапарат в ръка. Чирпанлийката сви гнездо с театрал – майсторът на звука в ДТ ”Гео Милев” – Кръстьо Кръстев. Роди двама левенти синове, които продължават рода – всеки с по един син... Засега... Цели 28 години работи като фотограф на Регионален исторически музей - Стара Загора. Реди изложби, печели награди...

Идилия ли? Ами! Не вярвайте напълно на тихата семейна и трудова нейна история! Не се е намерил опитомител на огнената Делка Кръстева. Радваме й се, защото е един от номадите, попаднали в този равен град в равнината, за да нарисува, да му наснима ВЪРХОВЕ и ЦВЕТОВЕ. И да облъчва душата ни с тях.

Аз лично съм запленена от това, че фотоизложбата на Делка Кръстева е запечатала любимото ми море. Ние често с нея си говорим за морето, както и за разни умни книги на философи и мъдреци, които главно тя чете.

Преди да напиша тези редове, Делка ми диктува едно изречение от Лобсанг Рампа – „Поезията е затова – да очарова просветените и да отстрани натрапника!”.

Ако заместим думата „поезия” с „фотография” – също е вярно, и е текст за покана за изложбата на Делка Кръстева! Заповядайте да я разгледате!

И честит рожден ден на Делка в аванс от нас – нейните приятели!
Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
09.10.2008 г. 14:58
Етикети:
Посетено:
1080
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6596-izlozhba-edin-den-ot-lyatoto-na-delka-krasteva