Изложби

Изложба на деветгодишната Ивон в Перник

Живопис, графики, рисунки

Изложба на деветгодишната Ивон в Перник


◊ СЪБИТИЕТО

Шеста самостоятелна изложба на Ивон Кючукова (9-годишна)
живопис, графики, рисунки

9-24 октомври 2008

Официално откриване на 09.10.2008 от 17.00 ч. 
Общински младежки дом - гр. Перник
пл. „Кракра” 1
                       

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Малката „голяма” художничка Ивон Кючукова е поканена от Общински младежки дом, гр. Перник да представи своята VI самостоятелна изложба. Сега тя се представя с творби от цялото си творчество – от първите акварели, рисувани на 3-годишна възраст, първите платна, до последните графики и картини.

Абстракции се редуват с декоративни рисунки и опити за усвояване и реалистично пресъздаване на предметния свят. Вълнува я всичко наоколо, но най-завладяващ при нея е цветът – искрящ и заразяващ. Виждаме Ивон да рисува еднакво интересно и умело на формати, надвишаващи нейния собствен ръст, както и да решава пластически проблеми в миниатюрни творби.


◊ ОЩЕ ЗА ИВОН

Ивон рисува от 3-годишна, когато участва в обща художествена експозиция в Историческия музей в гр. Несебър. На 4-годишна възраст показва първа самостоятелна изложба  в зала „Интерпред” на галерия „Ирида” - София. Специално за  втората си изложба  в самата галерия „Ирида” (ул. „Гурко”) създава 7 огромни (над 1 м) платна с маслена живопис, заедно с още 40 други по-малки.

Следващите три изложби прави в галерия „Арт Муза”. Няколко поредни години участва в престижната изложба 30х30 на галерия „Астри”, в която се представят над 200 художника от страната и чужбина. С нейни рисунки е илюстрирана стихосбирката „Споделено” (София, 2008) на Стефан Кючуков и Никол Клим. Снимали са я Канал 1, ТV 7, телевизия „Здраве”, 7 дни. Рисувала е на живо в студиото на ТV 7. За нея са писали много  вестници и списания. Има множество откупки и свои почитатели.

От една година Ивон учи пиано при доц. Ани Тошкова, преподавател в Музикалната академия. Разчита с лекота нотите и бързо заучава новите мелодии, но предпочита четката пред пианото. Свири за отмора и прави първите си опити да композира. Когато в залата има пиано, сама открива изложбите си с кратки музикални фрагменти.

В момента Ивон е ученичка в художествената паралелка в І СОУ „П. Славейков”, София.


Автор:
Николинка Климукова – изкуствовед
Публикация:
09.10.2008 г. 12:49
Етикети:
Посетено:
919
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6595-izlozhba-na-devetgodishnata-ivon-v-pernik