Изложби

Изложба "Рекламата в Германия"

10-30 октомври 2008, Стара Загора

◊ СЪБИТИЕТО

Рекламата в Германия

Изложба на Гьоте институт в сътрудничество с Германския музей на рекламата и списание "Stern"


От 10 до 30 октомври 2008 г.
в сградата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”, фоайе ІІ етаж
Стара Загора, бул. "Руски" 46

Официално откриване на изложбата на 13 октомври 2008 г. (понеделник) от 17.00 часа.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата хвърля поглед върху 150-годишната история на рекламата в Германия, а с това и върху историята на германската култура и икономика. Тя показва върху 32 табла историята на рекламата от създаването на националната държава до медийната революция на нашето време. Германският Кайзеррайх, Ваймарската република, националсоциализмът и после ГДР и ФРГ са документирани с избрани примери за стилоопределящи реклами.

Изложбата показва как от изобретяването на колоната за афиши през 1855 г., която носи името на създателя си Ерих Литфас, рекламата е част от културата на ежедневието ни, как поколения наред рекламните изображения оформят вкусовете и сами по себе си са деца на времето си.

Към изложбата има помагало с работни листове, което учителите могат да заемат за часовете по немски език. Също така можем да Ви предоставим видеото “Kauf mich!” с рекламни клипове от телевизията и киното от последните 50 години и книжка с материали, които могат да се ползват независимо от изложбата за по-задълбочена работа по темата.
Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
09.10.2008 г. 12:45
Посетено:
979
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6593-izlozhba-reklamata-v-germaniya