Изложби

Никола Манев излага платна в царствения град Видин

По повод празника на град Видин - 26 октомври

Никола Манев излага платна в царствения град Видин


◊ СЪБИТИЕТО

Художникът Никола Манев откри изложба в Художествената галерия "Н. Петров" във Видин. Изложбата е посветена на празника на град Видин - 26 октомври.

С близо 30 свои платна и думите "Искам моите послания да бъдат Свободата и Любовта" почетният гражданин на Чирпан, известният художник Никола Манев се представи пред видинската публика.


◊ ПОВЕЧЕ

Изложбата е началото на мероприятията за честване Деня на град Видин - 26 октомври, и е израз на добронамереното човешко общуване - каза Румен Видов, кмет на град Видин, при откриването на експозицията.

Н. Пр. Митрополит Дометиан благослови присъстващите, изложбата и автора Н. Манев с думите: "Творчеството на Н. Манев е послание на духовна светлина, тя ни обогатява и вдъхновява за живот, създава мост между сцената на Париж и царствения град Видин, мост, по който нашите духове ще минават и ще се възторгват от творческото великолепие и талант. Гледайки вашите картини, трябва да се усмихваме, да обикваме света... И за да се усмихваме днес, повече зависи от нас: писатели, учители, художници, музиканти, достойни ръкводители - да има повече светлина и по-големи перспективи, за да се завръщат повече млади хора в родината си." Н. Пр. Митрополит Дометиан подари на художника Н. Манев медальон с образа на "Св. Георги Победоносец" с пожеланието: "Да сте жив и здрав за нови творчески успехи, да поразявате злото и да вселявате мир в сърцата на хората!"

Никола Манев благодари за отличната организация на изложбата на ръководството на града, на директора на галерията Стаменов, на своя колега Ставри Калинов и други.

Изложбата може да се види до края на месеца.

Автор:
Елена Шопова
Публикация:
07.10.2008 г. 09:11
Посетено:
1068
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6572-nikola-manev-izlaga-platna-v-tsarstveniya-grad-vidin