Изложби

Изложба живопис на Светла Косева в галерия Възраждане

Новата колекция картини на авторката е съпътствана с представяне на луксозен, голямоформатен каталог

Изложба живопис на Светла Косева в галерия Възраждане


◊ СЪБИТИЕТО

На 07.10.2008 г. от 18.00 часа,
в галерия Възраждане ще се открие изложба живопис на Светла Косева. Варненската художничка гостува за четвърти път в салона на галерията.

Изложбата ще продължи до 20.10.2008 г.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Картините на Светла Косева имат светлите и животворни качества на копнежа. Те ти се отдават от пръв поглед, но и молят за ответност. Удивителният колорит на живописта й покорява с аурата си и Светла майстори онова художествено превъплъщение на материята в духовност, което прави картините й мигове от нечия съдбовност.

В тези творби, светлината обладава пейзажа по толкова различни начини, колкото са настроенията на една душа между изгрева и залеза. Ятата гълъби или гларуси, завладели пространството около човека, хванати от порива на въздуха, са станали живописен символ на движението.

Пространството е използвано като фино реагираща на светлината мембрана, за да сътвори авторката свят илюзорен, меланхолно оцветен, чувствено зареден. Онзи свят, за който влаковете все са изтървани...

Новата колекция картини на художничката е съпътствана с представяне на луксозен, голямоформатен каталог, едно от многото издания, които Галерия Възраждане прави за своите автори!
Автор:
Дима Арабаджиева
Публикация:
03.10.2008 г. 16:37
Посетено:
1557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6542-izlozhba-zhivopis-na-svetla-koseva-v-galeriya-vazrazhdane