Изложби

Юбилейна изложба на Владимир Ангелов в Русе

Единственият русенски художник с експозиции в Рим

Юбилейна изложба на Владимир Ангелов в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Художникът Владимир Ангелов представи своите картини в малката изложбена зала на „Борисова” 6 в Русе.

Изложбата ще продължи от 5 до 18 август 2008


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРА

Освен че това е поредната му самостоятелна изложба, с нея художникът отбелязва своя юбилей - 65 години. Живописните платна на Владимир Ангелов не се нуждаят от коментар, защото сами по себе си разкриват природните прелести на познати кътчета от страната.

Авторът е вдъхновен от неповторимите гледки край Червен, Нисово, река Видима, поречието на река Русенски Лом. И посвоему вдъхва още живот на местностите. Той сподели, че любовта към природата започва от детството му и затова пейзажите намират място в творчеството му. Есента е любимият сезон на художника. Тя го пленява и вдъхновява с красивите си пастелни багри. Затова и живописните му платна са нарисувани с топли и нежни цветове.

Въпреки любовта му към неподправената красота, русенският художник си признава, че все още има местенца в страната, които не познава и не е нарисувал. Не е останал безразличен и към впечатляващата гледка от Нотр Дам, Вилла Фиделия, които също са намерили достойно място в творчеството му.

Владимир Ангелов има 17 самостоятелни изложби, две от които са били в Рим и Санта Мария дели Анжели. Той е единственият художник от града, който е представил своето творчество в италианската столица.

Владимир Ангелов обича да рисува и икони. Една от нестандартните му идеи е да иконописва и върху щраусови яйца.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
08.08.2008 г. 15:57
Посетено:
5416
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6326-yubileyna-izlozhba-na-vladimir-angelov-v-ruse