Изложби

Изложба "Смехотерапия - лек за всяка болка"

Весело лято в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Изложба "Смехотерапия - лек за всяка болка"


◊ СЪБИТИЕТО

Дом на хумора и сатирата - Габрово представя
от 7 август до 10 септември 2008

Сборна фотографска изложба на Сейед Али Сейеди, Сейеди Хамид, Гадир Вагари и Мостафа Никнагш

Откриване на 7.08.2008 г. от 17.30 ч.,
в зала 6 на Музея “Дом на хумора и сатирата” в Габрово - ул. “Брянска” 68.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРИТЕ И ИЗЛОЖБАТА

В Музея “Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще бъде открита сборна изложба от 51 фотографии на Сейед Али Сейеди, Сейеди Хамид, Гадир Вагари и Мостафа Никнагш.

И четиримата са редовни участници в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата, а също така са членове на известния ирански фотоклуб KPIB и имат много успешни изяви в международни фотографски форуми по света. Ще припомним, че г-н Сейед Сейеди е носител на Наградата за фотография от Биенале – 2005, присъдена му от Министерството на културата и туризма на Република България. Самите автори не само са сред участниците в Биенале 2005, но и са присъствали на откриването му през май 2005 година в Габрово.

Тазгодишната изложба, сполучливо наречена от организаторите Смехотерапия - лек за всяка болка, е второто групово представяне на професионални фотографи от Иран в Дома на хумора и сатирата.

Зрителите ще бъдат приятно изненадани от неочакваните “ракурси” към персонажи и участници в един от последните габровски карнавали. Ведрите сюжети, закачливото намигване зад обектива на фотографите ще донесе много настроение и истинска отмора з средата на лятото. Да не се лишаваме от този подарък!
Автор:
Венета Георгиева-Козарева
Публикация:
05.08.2008 г. 23:50
Посетено:
1073
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6309-izlozhba-smehoterapiya-lek-za-vsyaka-bolka