Изложби

Александър Телалим в галерия Лик

Да рисуваш прости обикновенни неща

Александър Телалим в галерия Лик


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Лик представя

Изложба на Александър Телалим

До  6 август 2008 (сряда),
галерия Лик - София, ул. Лайош Кошут 37


◊ ИЗЛОЖБАТА

Настоящата изложба включва 30 платна. Повечето от тях са на женски образи и разкриват нереален, но прекрасен свят на светлина и нежност. Един недоизказан, само загатнат свят на чувства, хармония и дълбока душевност. Всяка от картините навява носталгия по нещо неизживяно и пропуснато, а също така и радостно очакване за обич, нежност и чистота на чувството. За самия автор единствено акварелът дава възможност за такова представяне на моментното състояние и вдъхновение.

“Това е една изчистена като стил изложба, с освободен дух и понасяща в лек полъх мислите... Много от съвременните автори смятат, че с по-малко цвят правят по-дълбоко изкуството си. Колкото е по-неразбираемо, толкова е по-значимо. Аз пък мисля, че е нужна смелост да си истински. Да рисуваш прости обикновенни неща. Само в тях е истинската енигма. Цветя като човешки лица, момичета като клонки, с очите на магьосници и клони, като водопад. Всичко е едно.”

Александър Телалим


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Александър Телалим е роден в бесарабското село Владичен, Украйна. Завършва Художествената гимназия в Одеса. По-късно се премества в България и през 2000 година завършва Националната художествената академия в София, специалност Стенопис.

Александър Телалим участва в различни пленери, много общи и тематични изложби в Украйна - в Измаил, Одеса, Киев. Художникът има и над 40 самостоятелни изложби, както в страната – София, Пловдив, Варна, Пазарджик, така и в чужбина – Испания, Франция, Япония, Полша, Германия.

Негови творби са притежание на частни колекции в България, САЩ, Португалия, Израел, Франция, Холандия, Русия.

Автор:
Галерия Лик
Публикация:
29.07.2008 г. 20:39
Посетено:
1601
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6292-aleksandar-telalim-v-galeriya-lik