Изложби

Изложба на русенската приложничка Рада Георгиева

Поезия, вплетена в текстилни пана

Изложба на русенската приложничка Рада Георгиева


◊ СЪБИТИЕТО

На 22 юли 2008 русенската приложничка Рада Георгиева откри поредната си шеста изложба.

Тридесет години творчество тя отбелязва с красиви и стилни пана в малката изложбена зала на "Борисова" 6 в Русе.

Експозицията ще продължи до 4 август 2008.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Авторката се вдъхновява от природните картини и пресътворява своите поетични видения с помощта на разноцветни конци. Тя обича да работи с естествени материали - коноп, юта, коприна.

Изложбата на Рада Георгиева може да се раздели на три цикъла. Първият е подчинен на морската тематика, творбите й асоциират с формите на морските раковини. Присъствието на характерните цветове – синьо, морскозелено и бяло, подчертават уникалния дизайн на моделите. Вторият – земните прелести са пресъздадени с помощта на нежните пастелни цветове, които изобилстват по време на есенния сезон. Третият цикъл е посветен на зимата. Студеният сезон е вдъхновил приложничката с неповторимата си белота, която естествено присъства в паната.

Много поезия и фантазия е вплела Рада Георгиева в своите оригинални творби. Сама тя казва, че е подвластна на емоцията и никога не е оставала безразлична към красотата, която я заобикаля.

За последен път авторката е представяла своите творби в Русе през 2001 година. Тя се надява част от тези текстилни произведения да бъдат показани и в други градове на страната.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
23.07.2008 г. 16:01
Посетено:
970
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6274-izlozhba-na-rusenskata-prilozhnichka-rada-georgieva