Изложби

Димитър Грозданов в галерия Агрион

Изложба живопис

Димитър Грозданов в галерия Агрион


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Агрион представя

"Сребърно магаре" - изложба живопис на Димитър Грозданов

От 9 юли до 29 юли 2008
Галерия “Агрион” - ул. „Искър" 16А, вход от ул. „Будапеща"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия “Агрион” представя най-новите творби на Димитър Грозданов. Известен като изкуствовед той е и един от активно изявяващите се български художници. Така че тази изложба не е изненада за българската публика. Както той казва на шега “искам да покажа чрез творбите си как не трябва да се рисува”. Хумористична нотка носи и заглавието на изложбата - “Сребърно магаре”, посветена на приятелите му – “Магарето Сашо, “Магарето Пепи”, художникът като магаре - “Автопортрет”.

Картините са изпълнени в специална техника, която носи смислово емоционално продължение на идеята на изложбата.


◊ ЗА АВТОРА

Димитър Грозданов е роден на 3 октомври 1951 в гр. Генерал Тошево. През 1978 г. завършва Художествена академия, специалност “История и теория на изкуството”. Основава фестивал “Процес – Пространство” през 1992 г. в Балчик. Президент е на Триенале София’96. Куратор на различни изложби като “Тухлата”, “Ухото на Ван Гог”, “Лабиринт”, “Голямата графика” и “Безопасна игла”.

От 1992 г. е главен редактор на списанията “Изкуство” и “Изкуство – Art in Bulgaria”. В момента завежда отдел международна дейност в СБХ. Като художник има около 40 самостоятелни изложби в България, Франция, Швейцария, Германия, Холандия, Турция, Тунис и др.

Автор:
Галерия Агрион
Публикация:
11.07.2008 г. 14:39
Етикети:
Посетено:
1268
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6231-dimitar-grozdanov-v-galeriya-agrion