Изложби

Фотоизложба на Боряна Пандова в Пикадили

Част от кампанията "Живо наследство 2008"

◊ СЪБИТИЕТО

Фолклорно наследство на показ в супермаркет. Фотографска изложба на Боряна Пандова в Пикадили

Ако пазарувате в Пикадили, разположен на територията на Mall of Sofia, няма как да не попаднете на окачените в близост до касите фотографии. Те висят от тавана във фоайето на магазина, непосредствено до кафенето.

Изложбата, която съдържа 28 фотоса, бе открита на 24 юни и ще продължи до 6 юли 2008.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изборът на място на младата фотографка Боряна Пандова всъщност съвсем не е случаен – “така повече хора ще ги видят, случайни хора, които пазаруват по обяд или след работа. В забързаното ни ежедневие повечето хора нямат време да посещават специално галерии, защо пък експонатите да не “посетят” хората” – споделя авторката на изложбата.

Снимките са атрактивни, колоритни и изпъстрени с фолклорни елементи. Обективът на Пандова съзнателно ни развежда из автентичните ни традиции и обичаи, пренася ни в миналото на нашите баби.

Изложбата е част от една мащабна кампания, наречена “Живо наследство”. Автор на кампанията е фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), а за втора поредна година тя се спонсорира от българския букмейкър “Еврофутбол”.


◊ ОЩЕ ЗА ИДЕЯТА

“Идеята на кампанията “Живо наследство” и в частност на изложбата, която минава под същия надслов, е да обедини и възроди традициите на нашите предци и историческото богатство на България, голяма част от които са уникални. Благодарение на всеобщите усилия на бизнеса и гражданския сектор, тези традиции и историческата памет днес оживяват за широката публика”, сподели Изпълнителната директорка на ФРГИ Илияна Николова.
Автор:
Галина Георгиева
Публикация:
30.06.2008 г. 15:42
Етикети:
Посетено:
2081
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6181-fotoizlozhba-na-boryana-pandova-v-pikadili