Изложби

VII международна изложба графика в галерия Леседра

С участието на 600 художници от 66 държави

◊ СЪБИТИЕТО

VII международна изложба графика малък формат
Мини принт 2008


11 юни – 31 август 2008

Откриване на 11 юни от 19.00 ч.
Галерия Леседра, ул. Милин Камък № 25, Лозенец, София

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

Тази година са приети за участие 600 художници от 66 държави. Международно жури ще определи наградите.

Най-много участници има от Япония – 99, следвани от САЩ – 76, Англия – 35, Канада – 26, Холандия – 25, Австралия – 24 и на седмо и осмо място с по 22 участника са Финландия и България.

Членове на журито са Кейске Коджима, Япония – носител на Първа награда от предишното 6-то издание, Ким Бекман, САЩ, професор по изкуства в Университета на Уисконсин, Вернер Стеманс, Германия-Франция, Литие ван Стратен, Холандия, Атанас Василев, България – професор по изкуство в Софийския университет и Тодор Овчаров, България – носител на наградата за млад автор през 2006 г.

Наред с членовете на журито гостуващи художници са още Пол Естинг от Дания, Ривка Узел и Йорам Лилах от Израел, Соланже Ковалевски от Франция, Неслихан Ердал, Хайретин Оздоган и Ерман Тораман от Турция.

Тази международна изложба–конкурс има намерение да покаже, че никое друго изкуство няма толкова голямо приложение в съвременното общество, колкото има графичното изкуство.

Целта е да се съберат заедно участници и произведения от целия свят и да се даде нов принос към контактите между художници и ценители на графиката, както и да се стимулират търсенията в сложното и необятно поле на графичното изкуство.

Повече информация и снимки можете да видите в сайта на Леседра, който ще се обновява непрекъснато и след откриването на изложбата.

 

Автор:
Георги Колев
Публикация:
07.06.2008 г. 20:01
Посетено:
1272
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/6036-vii-mezhdunarodna-izlozhba-grafika-v-galeriya-lesedra