Изложби

Димитър Свиленов в галерия Икар

Живопис, заредена и зареждаща с енергия

Димитър Свиленов в галерия Икар
Димитър Свиленов. Сила


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Икар" представя
 от 2 до 10 юни 2008

„От лицето на Земята” (From the Face of the World) - изложба живопис на Димитър Свиленов

Официално откриване на 2 юни от 18 часа
в галерия „Икар” на ул. Луи Леже 2
(до Сатиричния театър)


◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

„От лицето на Земята” (From the Face of the world) е името на дебютната изложба на един от най-интересните творци, които съм срещал по пътя си. Първото представяне на Димитър Свиленов е силна живопис, заредена и зареждаща с енергия.

Димитър Свиленов е завършил Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. Рисува повече от десет години, преди да открие „енергетичната” живопис.
 
„Особено интересна ще бъде изложбата за тези, които са чели последната книга от Свещеното писание „Откровение на Йоан”. В него е описано бъдещето ни. Както в записките на Нострадамус и пророчествата на Малахий. „Откровение на Йоан” е пророчество за времето, в което живеем.”

„Първо сънувах невероятно красиво, спокойно, съвършено място с необикновени цветове. Събудих се и исках да запазя завинаги този образ. Отидох до близката книжарница и си купих блок за рисуване и бои. Върнах се и нарисувах този сън – първата си енергетична картина. След време я озаглавих „Откровение на Йоан”, няколко месеца след като я бях нарисувал, прочетох текста на Откровението и започнах да откривам образите от пророчеството в картината. Никога преди това не бях рисувал подобни картини. Видях съвършенството и започнах да създавам образите му на лист хартия.”

Димитър Свиленов рисува творбите си за няколко минути. Те пресъздават съвремието ни или липсата на такова, защото ние сме или закотвени в миналото или в мисли за бъдещето и забравяме да сме с времето, което е единственото тук и сега. Според Димитър за останалото има кой да се грижи.


Автор:
Георги Христов
Публикация:
24.05.2008 г. 18:24
Посетено:
2396
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5944-dimitar-svilenov-v-galeriya-ikar