Изложби

Изкуство за природата

Нов български университет представя

◊ СЪБИТИЕТО

По случай Деня на Земята (22.04) в 18.00 часа пред Аулата на Нов български университет ще се проведе

благотворителна изложба в подкрепа на проекта „Град – градина”



◊ ПРОЕКТЪТ

Студенти по изобразително изкуство от Нов български университет се включиха в акцията “Град-градина”. Инициативата е на Студентския съвет на НБУ и има за цел облагородяването на градини с обществено значение в центъра на София. Те избраха 22 април, Ден на Земята, за да отправят своите послания към жителите на града. Изложбата ще ви запознае с екологичната обстановка и проблематика в София през погледа на младите художници от НБУ.

„Град – градина” е инициатива на Студентския съвет на НБУ за освежаването на зеления облик на София и облагородяването на градини в централната градска част. Проектът разчита на подкрепата на Дирекция "Зелена система" на Столичната община и има за цел намиране на спонсори, които биха могли да инвестират в зелените площи, паметници на културата.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Художниците избират за своя основна тема пролетта и града, представена чрез графика и живопис. Участват художници от първи и втори курс в НБУ, както и студенти от Художествената академия.

Гост на мероприятието ще бъде Средното художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев” – гр. Троян, което ще представи експозиция от керамика.



◊ И ОЩЕ

В 18.30 часа в университетския ресторант-градина “Артес” продуцентът Artone (Живко Йорданов) ще представи чилаут и джаз микс.


Влезте с нас в Града-градина на 22.04.2008 г. в 18:00 часа!
Ако закъснеете за Деня на земята, знайте, че изложбата ще е отворена за вас до Гергьовден - 06.05.2008 г.!


Автор:
Илиана Илиева, Кирил Беспалов
Публикация:
18.04.2008 г. 10:29
Посетено:
523
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5677-izkustvo-za-prirodata